Tartu linna jaanituli taas Raadi mõisapargis

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanituli Tartus Raadil.
Jaanituli Tartus Raadil. Foto: Lugeja

«Tähistame võidupüha ja jaanilaupäeva Raadi mõisapargis. Võtame koos vastu võidutule, tegutseme maakaitsepäeval, vaatame näitusi, kuulame muusikat, tantsime, mängime, võistleme. Tegevust jagub tervele perele!» kinnitas Eesti Rahva Muuseumi kommunikatsioonijuht Liisi Toom. Tantsuõhtule saabub esinejaid üle Eesti ja kaugemaltki, lisas ta.


Päev algab Kaitseliidu Tartu maleva maakaitsepäevaga, kus saab tutvust teha tehnikaga, osaleda paintballi märkilaskmisel, mängida ja võistelda noorkotkaste ja kodutütarde juhendamisel. Esinevad «Popsid».

Kell 15 saabub motoeskordi saatel Raadile võidutuli, mille presidendi süütab Viljandis ja saadab laiali üle Eesti. Hiljem saab vaadata mootorrataste näitust.

Kaitseliidu Tartu maleva pidulikul rivistusel antakse tuli üle Tartu linnale, maakonnale ja valdadele. Samal ajal töötavad teises pargiosas käsitöötoad, lastele on batuudid ja väikeautod ning tillukestele eraldi mängumaa.

Eesti Rahva Muuseumi uue hoone maketil (mõõdus 1:20) saab tutvuda ruumide paigutusega. Siseruumes on avatud näitused «Raadi läbi aegade», «Meie siin maal» ja «Kihnu pulm».

Õhtupoole järkub pidu Raadi järve kaldal. Kell 20 alustab rokkgrupp AveNue Narvast. Tund hiljem asub üles veerandsada metsasarvemängijat tuleläitmismuusikaga. Tartu linna jaanitule süütavad võidutulest Kaitseliidu Tartu maleva esindajad.

Kell 22–01 mängib tantsuks Bad Orange.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles