Maadlejad lõpetasid meistrivõistluste hooaja

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartust pärit ja Taanis õppiv Kalev/Englas SK kreeka-rooma maadleja Madis Naartis võitis kuni 66 kg kehakaalus oma esimese juunioride Eesti meistritiitli.
Tartust pärit ja Taanis õppiv Kalev/Englas SK kreeka-rooma maadleja Madis Naartis võitis kuni 66 kg kehakaalus oma esimese juunioride Eesti meistritiitli. Foto: Erakogu

Tänavused Eesti meistrivõistlused kreeka-rooma maadluses on peetud. Viimasena tegid seda kuni 20-aastased juuniorid Haapsalus.

Tartlaste tänavusi etteasteid kommenteerinud maadlustreener Voldemar Press oli pisut enesekriitiline, andes kõikide vanuseklasside (õpilased, kadetid, juuniorid, täiskasvanud) meistrivõistluste kohta hinde «kolm pluss». Täiskasvanud võistlesid tema hinnangul tulemuslikumalt. Meistritiitli võitsid kuni 66 kg kaalus Kristjan Press (Kalev/ Englas SK) ja Veiko Proovel (EMÜ SK) kuni 85 kg kaalus.

Sammukese kaugemale jäid hõbemedalivõitjad Hardo Toots ja Ott Tõnissaar, mõlemad Kalev/Englas SK ning TÜ ASK võistleja Magnus Piirits.

Pronksise medali võitsid Silver Tõgen, Kaarel Maaten (mõlemad EMÜ SK), Leimar Pärtmaa Kalev/Englas SK ning Peipsiäärsed SKst Vladimir Plemjanov.

Klubide pingereas said Kalev/Englas SK ja EMÜ SK vastavalt teise- ja kolmanda koha karika. Maakondadest võitis Tartumaa klubide koondis. «Tartumaa juunioride maadlus Haapsalus oli kindlasti lootustandev, kohati lausa ilus, seda muidugi koduse mätta otsast hinnatuna,» kõneles Press.

Tartlaste liider Kristjan Arold (EMÜ SK) jõudis Eesti meistrivõistlustel kuni 74 kg kaalus finaali, jäädes seal alla Aleksander-Rene Novikovile (Palusalu SK) tulemusega 7:12. Samas kaalus sai Kalev/Englas esindaja Artur Permin seitsmenda koha.

Kuni 66 kg kaalus jõudis finaali ka teine EMÜ SK esindaja Kristjan Toots, kellele tuli vastaseks Taanis õppiv Kalev/Engalse maadleja Madis Naarits. Finaalkohtumise esimene poolaeg ehk püstimaadluse osa oli tasavägine. Mõlemad maadlesid tulutult ka parteris. Teiseks perioodiks häälestus juba rahvusvahelistel noorteturniiridel silma paistnud (hiljuti FILA ametlikul turniiril teiseks tulnud) Englase esindaja märksa paremini ja võitis kohtumise ning esimese Eesti meistritiitli juuniorideklassis punktidega 6:0. Toots sai teenitud hõbeda ja Tartu Valla SK noormees Keyt Muuga pronksise autasu.

Medalini jõuda üritas ka Rainer Grosberg (TÜ ASK), kuid veel kadettide hulka kuuluv 60 kg poiss pidi sel korral leppima viienda kohaga. Viies oli ka Kermo Mäesepp (EMÜ SK) poolraskekaalus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles