Võrkpallimeister ihkab Euroopasse

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti meistriks tulnud Bigbank Tartu võrkpallimeeskond.
Eesti meistriks tulnud Bigbank Tartu võrkpallimeeskond. Foto: SCANPIX

Värskelt Eesti võrkpallimeistriks kroonitud Tartu Big­banki meeskond tahab uuel hooajal astuda sammu veelgi kõrgemale ning soovib osaleda eurosarjas.

Tartu võrkpalliklubi juhatuse liige Alari Jõesaar ütles, et klubi suur soov on osaleda eurosarjas, kuid selle täitumine sõltub eelkõige sellest, kuidas suudetakse kasvatada eelarvet. «Ma tahame sinna minna ja teeme selle nimel tööd, aga küsimus on rahas,» ütles Jõesaar päev pärast tiitlivõitu.

Esiteks on Jõesaare sõnul vaja selgust, mis saab sportlaste töötasust. «Praegu me ei tea, mis saab stipendiumitest, ja see on kõige suurem probleem,» märkis Jõesaar. Ta tõi näite, et kui praegu on klubi palgafond näiteks 100 000 eurot, siis stipendiumisüsteemi kadumisega tuleks sinna juurde leida vähemalt 70 000.

Teiseks tähendab eurosarjas osalemine igas etapis umbes paarkümmend tuhat eurot lisakulu. «See on nagu karistus. Jõuad järgmisesse ringi, pead jälle raha juurde leidma,» selgitas Jõesaar. Tänavu oli võrkpalliklubi eelarve 240 000 eurot, kuid stipendiumite kadumine ja eurosarjas osalemine nõuaks juurde vähemalt 130 000 eurot.

Raske ülesanne

Sellise summa juurdeleidmine on viisteist aastat Tartu võrkpalli esindusklubi vedanud Jõesaare sõnul väga raske. «Ega meistritiitel raha juurde ei anna, aga ilma selleta oleks küsimine kindlasti veelgi raskem,» lausus Jõesaar. Ta nentis, et eurosarjas osalemiseks peaks ka linna toetus olema tugevam. Tänavu toetas Tartu linn võrkpalliklubi 3700 euroga.

Jõesaare sõnul tuleb klubi juhtkond järgmisel nädalal kokku ja hakkab vaatama, millised on võimalused. Nimesponsoriga on klubil sõlmitud kaks aastat tagasi 2+1 leping ning see jätkub. Küsimus on pigem selles, kas toetussumma suureneb.

Suur proovilepanek

Bigbanki omanikeringi kuuluv Parvel Pruunsild ütles eile, et praegu on sellest veel vara rääkida. «Kõigepealt tahaks kuulda, mida võrkpalliklubi juhid ütlevad ja mis plaanid neil täpselt on. Kui plaanid on konkreetsemad, siis istume laua taha ja arutame. Ma ei taha ette rutata, aga loomulikult on hea rääkida asjadest siis, kui midagi on hästi läinud,» andis Pruunsild lootust.

Eesti võrkpalliliidu peasekretär Tarvi Pürn ütles, et Tartul oleks võimalus osaleda Euroopa võrkpalliliidu (European Volley­ball Confederation) egiidi all peetavas CEV Cupi ja Challenge Cupi sarjas. Peale selle on ka meistrite liiga, kuid seal osalevad vaid Euroopa tippklubid.

Kaks madalama tasemega sarja on aga omavahel seotud. Nimelt saavad CEV Cupi esimese ringi kaotajad jätkata Challenge Cupis ja vähemalt neli rahvusvahelist kohtumist oleks meeskonnale tagatud. CEV Cupis osalemiseks tuleb klubil esitada taotlus ning selleks on aega 15. maini.

Tartu klubi meistritiitlile tüürinud peatreener Andrei Ojamets ütles, et eurosari oleks nii treenerile kui ka sportlastele suur proovilepanek. «Nende mängijate arengu seisukohast oleks see väga tähtis ja nii saaksid nad ennast ka välismaal näidata,» lausus ta.

Ka enda kohta märkis Ojamets, et oleks uuest lepingust Tartu klubiga huvitatud. «Olen pakkumistele avatud, aga eks juhtkonna plaanid sõltuvad rahast,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles