Olümpiaakadeemia pidas juubelit

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Olümpiaakadeemia juubelikonverentsil pidas avaettekande maadleja ja treener, EOK spordigalal «aasta spordihinge» tunnustuse pälvinud Martin Plaser.
Eesti Olümpiaakadeemia juubelikonverentsil pidas avaettekande maadleja ja treener, EOK spordigalal «aasta spordihinge» tunnustuse pälvinud Martin Plaser. Foto: Malle Elvet

Tartus Toomemäel ülikooli ajaloo muuseumi saalis asutasid 36 spordiga seotud inimest 18. aprillil 1989 Eesti Olümpiakadeemia. Reedel tähistas olümpiaakadeemia oma 25. sünnipäeva piduliku konverentsiga Ahhaa lektooriumis.

Aveettekande tegi maadleja ja treener, EOK spordigalal «aasta spordihinge» tunnustuse pälvinud Martin Plaser. Ants Nurmekivile, Aime Pärnakivile, Arved Vainule, Gunnar Paalile ja Toomas Savile anti üle auliikme tunnistused ja märgid. 

Kaheksa nominendi seast sai kolmanda Hackenschmidti raamatupreemia Gunnar Press teose «Härra sportlane Viljar Loor» eest, mis ilmus 2013. aasta novembris.

Lisaks tänati 2013. aasta kooliülõmpamänge korraldanud koole. Mänge peeti 12 maakonnas ning kokku osales neil 9400 õpilast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles