Tartu laste turvakodul oli rõõmus päev

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval oli Tartu laste turvakodul tavapärasest rõõmsam päev, sest valmis sai arvutitoa remont, lapsed said suure televiisori ning lõpuks astus turvakodu ka masin-nõudepesu ajastusse.

Võimsa nõudepesumasina ja remondi maksis kinni maailma suurim ostlemiskeskond Lyoness, mis kogub heategevusfondi raha igalt tehtud ostult, teatas turvakodu.

Turvakodu juhataja Piret Värno märkis, et asutusest käib aastas läbi mitusada inimest, kellest mõnede jaoks pole asjade hoidmine just esimene prioriteet. «Seetõttu peame pidevalt tegema remonti, mida seekord aitas teha Lyoness Eesti.»

Värno sõnul ei piisa turvakodul hakkamasaamiseks linna poolt eraldatud vahenditest, mistõttu on iga abikäsi vägagi oodatud. Värvitud seinte, remonditud valamu ning torustiku, uue mööbli ja televiisori kõrval oli Värno eriti õnnelik nõudepesumasina üle, mis pidi vaid mõne minutiga pesema puhtaks kõik nende nõud, mida personal oli seni harjunud käsitsi pesema.

«Kui me ei saa oma töötajatele maksta kõrget palka, siis vähemasti peame püüdma pakkuda meeldivat töökeskkonda.»

Lyoness Eesti OÜ tegevjuhi Ott Neeme sõnul jõudis turvakodu mure nendeni tänavu veebruaris. Aastase Eestis tegutsemise aja jooksul oli Lyonessi süsteemis tehtud ostudelt kogunenud heategevusfondi ligi 7000 eurot. See otsustatigi paigutada Tartu laste turvakodusse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles