Tabiverre kogunes hulk katkiste klaasidega autosid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ehkki rannahooajani on veel omajagu aega, täitus Tabivere ranna parkla Jõgevamaal täna keskpäeval autodega. Kokku 27 sõiduautot ja üks mootorratas, mis kuuluvad neile inimestele, kes on enda kinnitusel saanud Piibe maanteel Lähte ja Tabivere vahel liigeldes tee-ehituspraagi tõttu rahalist kahju.

Tabiverest, Palamuselt ja Jõgevalt kokku sõitnute hinnangul on kannatajaid kindlasti kordades rohkem. Esmajoones puudutab mullu septembris tehtud ebaõnnestunud pindamistöö kindlasti neid, kes kasutavad Jõgeva-Tartu maanteed igapäevaselt, kuid tõenäoliselt on lahtiselt lendava killustiku tõttu saanud kahju ka juhuslikud möödujad.

Leidus nii uuemaid masinaid kui ka vanemaid, mille esiklaasi ja tulede vahetus võib maksma minna auto hinna. Ühiselt loeti kokku lahtise killustiku tõttu tekkinud mõrad ja täkked esiklaasides, tuledes ja kapottidel ning arvutati välja, kui palju on inimesed kulutanud raha oma masinaid remontides ning kui kalliks kujunevad edasised parandustööd. Nii mõnigi neist on vahetanud välja juba mitu esiklaasi. Üks inimene vahetas välja aga mõlemad esituled, sest ühel neist oli sees suur auk, teise klaasist tuli aga kivitabamuse järel suur kild välja.

Teehooldusmasin pidi kohalike kinnitusel käima nüüd iga päev teed harjamas ning maanteekraavi on pühitud juba tonnide viisi lahtist killustikku. Ometi ei pidanud harjamine olukorda mitte parandama, vaid selle käigus tulevad lahti üha uued kivid.

Ühiselt plaanivad inimesed nüüd esitada maanteeametile kahjunõude. Kui riigiasutus ei taha maksumaksja raha eest tellitud praagi ja selle tagajärgede eest vastutust võtta, lubavad kurjaks aetud inimesed minna abi otsima kohtust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles