Hillar Otto saab kodus MMist täpsema pildi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillar Otto
Hillar Otto Foto: SCANPIX

Tunnustatud Tartu jalgpallitreenerile Hillar Ottole meeldib MMe kodus jälgida ja rahulikult võimalikke arengustsenaariume analüüsida.



Milline oli esimene MM, mida jälgida õnnestus?

Inglismaa 1966. Väntasin aga jalgrattaga kogu aeg ristiisa poole, et telekat näha. Palju tollal üle ei kantud, aga Nõukogude Liidu koondise mängud näidati kõik ära. Raadiost sai infot ning Sovetski Spordist ja ka Futbol-Hokkei ajakirjast. Tollal kirjutati jalgpallist väga palju.

On teil mõnel MMil õnnestunud ka kohapeal viibida?

Ei. Ainult  noorte MMil mõned aastad  tagasi käisin pronksi- ja kullamängu vaatamas. Eks korra kohapeal ära käia on kihvt, aga tavaliselt need, kes kohapeal on, näevad vähem kui telekast. Vahetu elamus on muidugi vahetu elamus.

Saan aru, et tegelete MMi ajal täpse raamatupidamisega?

Ikka tegelen. Mind huvitavad üksikasjad ja analüüs. Näiteks see, et Argentinal on alagrupis viimane mäng Kreekaga – see on Argentinale väga hea. Korea-Nigeeria vastasseis on tunduvalt keerulisem. Nii ma saan juba analüüsida, mis praegu, esimeste mängude ajal vaja teha on, kelle mänguruum on suurem ja kas tekib võimalus hakata vastast valima.

Seega meeldib teile MMi  pigem kodus kui näiteks pubis vaadata?

Jah, kodus on kindlasti rahulikum ja saab meeskondadest parema pildi.

Nüüdseks (pühapäeva lõunaks – toim) on peetud viis mängu. Mis mulje senised mängud on jätnud?

Praegu on kõik ettevaatlik ja aeglane. Suuri riske veel ei võeta. Esimese ringi mängud. Kuu aega on pikk aeg. Ootan huviga F-alagrupi mänge (Itaalia, Paraguay, Uus-Meremaa, Slovakkia). On väga huvitav, kes sealt välja tulevad.

Kas midagi on ka üllatanud või pettumuse valmistanud?

Inglased mängisid alla oma võimete. USA oli normaalne – oli ka oodata, teades, kuidas nad Konföderatsioonide karikal Brasiilia vastu 2:0 juhtima läksid.

Ei saa aru, miks Kreeka – Lõuna-Korea mängus Kreekat favoriidiks peeti. Lõuna-Korea on ikkagi MMi poolfinalist.

Ootame veel. Kui igal meeskonnal on kaks mängu mängitud, hakkab huvitavaks minema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles