Athenasse tuleb elav muusika ja ööklubi

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Athena ja Volga turundusjuht Marian Kund (vasakul) ning tegevjuht Annaliis Kilk seisavad Volga ehitusjärgus veinibaaris.
Athena ja Volga turundusjuht Marian Kund (vasakul) ning tegevjuht Annaliis Kilk seisavad Volga ehitusjärgus veinibaaris. Foto: Margus Ansu

Möödunud aastal Volga restorani ja Athena keskuse üürile võtnud meelelahutusärimees Lauri Laubre plaanib majja kontserdipaika ja ööklubi.

«Praegu on veel pisut vara avada kõiki ideid, kuid üldjoontes on plaanis luua Athenasse elava muusika klubi ja ööklubi. Erinevad on sisud, formaadid ja eks näeb, kuidas need koos eksisteerida ja toimida saavad,» kirjeldas Laubre.

Idee järgi saab Athenast klubi, kus on võimalik kuulata näiteks Smilersit või Tanel Padarit ja nendega rokkida mõistlikul kellaajal, mitte kell kaks öösel. «Selline asi on meie klubimuusikapildist üldse puudu,» märkis Laubre.

Plaanide elluviimine tähendab ka maja suure saali mõningast ümberehitust. «Saal säilitab oma kunstiajaloolise olemuse, kuid ta suureneb ja seotakse paremini fuajeedega,» lausus Laubre, kes on Rein Kilgile kuuluva maja võtnud rendile kümneks aastaks.

Keskuse tegevjuht Annaliis Kilk lisas, et idee järgi hakkab saali ja fuajeed ühendama suur kaares baarilett. Kuna aga maja on muinsuskaitse all, võtab ehitus rohkem aega. Põhilised probleemid ja visioonid on muinsuskaitsega kooskõlastatud, osa projektegi valmis.

Maja ülemisest ehk black­box-saalist on räägitud varem kui tulevasest karaokebaarist, kuid Laubre sõnul pole see päris tõsi. «Oleme huvitatud elava muusika ja laulmisega seotud tegevusest, kus inimesed oskavad laulda. Ilmselt ei saa selle formaadi nimeks seetõttu karaoke,» lausus ta.

Volga muutub

Koos Athenaga muutub ka Volga restoran. Laubre sõnul on söögikoha käimapanemine olnud ka eelmistele üritajatele kõva katsumus ja pigem ei ole see õnnestunud, kuigi tegijad on olnud tugevad.

Viimati proovis Volgat käima lükata restoraniärimees Joel Ostrat, enne seda majandas restorani ja Athenat mitu aastat ööklubi Atlantis omanik Olga Aasav.

«Seepärast on ka meil vara öelda, kas suudame seda kurssi muuta. Raske on, kuid me teeme, mis suudame. Inimeste peas istuvad mälestused Volgast kui kallist ja väljavalitute kohast ning me pingutame väga, et seda müüti murda,» rääkis Laubre.

Aprillist alates pakutakse menüüd, mis sisaldab maailma köökide hittroogasid. «Idee on pakkuda toite, millest inimesed on kuulnud ja mida ehk ka proovinud. Tähtis on turvatunne, kus valikuga eksida väga ei saa, pluss äratundmisrõõm,» selgitas Laubre Volga uut kontseptsiooni.

Uus menüü ulatub Tai köögi hitist tom kha’st ehk kana-kookospiimasupist kuni Prantsuse küpsetatud liharoa või aasiapärase pardini. Nädalavahetustel hakkavad restorani esimesel korrusel toimuma elava muusikaga tantsu- ja peoõhtud, mis on Laubre sõnul mõeldud neile, kes tavapäraseid ööklubisid ei armasta.

«Natuke selline retroformaat: lauad, baar ja bänd laval mängimas hitte läbi aegade. Soovime pakkuda midagi neile, kelle jaoks Tartus siiani kohta pole olnud, sest teist sellist tantsumuusikat mängivat kohta linnas lihtsalt ei ole,» kirjeldas Laubre.

Pizza ja Vein

Endisesse Volga veinibaari luuakse uue kontseptsiooni ja sisekujundusega kohvik Pizza ja Vein. Kohvik on Volgast täielikult eraldatud ja sellel ei ole edaspidi restoraniga muud seost, kui et asub samas majas. Sissepääs on Küütri tänavalt. Suvel plaanitakse teha maja ette suur terrass.

Volga on juba avatud, kuid Pizza ja Vein peaks uksed avama hiljemalt mais. Klubipool loodetakse valmis jõuda varasügiseks.

«Meil on palju värskeid ideid ja suured kogemused – kui õnnestub kõik ära teha, siis oleme loonud Tartusse midagi täiesti uut. Sellist kooslust ja projekti pole ka Tallinnas mitte. Kas Tartu selle välja veab, näitab aeg,» ütles Laubre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles