Annelinna kerkib suveks uus spordiväljak

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TajuRuumi projekteeritud mänguväljakule tulevad korvpalliväljak, jalgpallisein, lauatenniselauad ja välitreeninguvahendid. Rajatakse rula- ja tõukerattaalad. Üle jalakäijate kiire on kavandatud ka väiksematele lastele mõeldud loova tegevuse ala, mis valmib tulevikus.
TajuRuumi projekteeritud mänguväljakule tulevad korvpalliväljak, jalgpallisein, lauatenniselauad ja välitreeninguvahendid. Rajatakse rula- ja tõukerattaalad. Üle jalakäijate kiire on kavandatud ka väiksematele lastele mõeldud loova tegevuse ala, mis valmib tulevikus. Foto: eskiis

Annelinna jalakäijate kiirte ristumiskohta ehitatakse juba eelolevaks suveks uus mitmesuguseid sportimisvõimalusi pakkuv puhkeala. Tulevad korvpalliplats, rulaala ja välitreeninguvahendid.

Kaunase puiestee 58a endiste pallimänguplatside asemele ehitatakse uus korvpalliväljak ja jalgpallisein, paigaldatakse lauatenniselauad ja välitreeninguvahendid. Samuti rajatakse alale rula- ja tõukerattaalad. Umbes 2800 ruutmeetri suurusele spordiväljakule tulevad ka uued pingid ja prügikastid ning jalgrattahoidikud.

Mänguväljaku projekteeris TajuRuum OÜ. Projekteerimisfirma maastikuarhitekt Terje Ong ütles, et kavandatav väljak on mitmes mõttes uuenduslik. «Kui rääkida Annelinna keskkonnast, siis see on esimene terviklikult lahendatud väliruum,» lausus Ong.

Projekti koostamisse kaasati ka kohalikke elanikke ja ümberkaudsete lasteasutuste esindajaid. Kõigepealt olid mõttetalgud ning seejärel eskiisprojekti tutvustus. «Annelinna kitsaskohad ongi selles, et pole piisavalt tegevust, ei noortel ega vanadel. Teine elanikkonna mure on lärm,» meenutas Ong töökoosolekuid.

«Paradoks on selles, et ühelt poolt pole noortel tegevust, aga samas seda noorterühma kõige rohkem ka kardetakse,» märkis maastikuarhitekt. Projektis on aktiivsemad tegevused, nagu näiteks pallimäng ja rulatamine, paigutatud kergliiklustee lähedusse ja elumajadest kaugemale ning rahulikumad tegevused majadele lähemale.

Turvalisuse tagamiseks on väljak projekteeritud võimalikult avatuna. «Paar praegust põõsamassiivi raiutakse maha ning pimedaid nurki sinna ei teki. Väljaku külgedelt jooksevad ka kergliikluskiired ja eks see pidev möödujate pilk distsiplineerib,» lausus Ong.      

Arhitekti sõnul oli nende soov jätta alles ka väike side uue ja vana mänguväljaku vahel. «Annelinnale on ju omased kõik vanad metallist turnimispuud ja redelid, seetõttu jääb ala keskele alles võrkpallikohtuniku pukk. See on heas seisukorras ning meie eesmärk on teha sellest n-ö maamärk, mis viitab koha ajaloole,» rääkis Ong.  

Linna haljastus- ja puhastusteenistuse juhataja Eda Põldma sõnul on projekteeritud siiski poole rohkem, kui sel aastal ehitatakse. «Praegu ehitame vaid esimese etapi, aga see projekt sisaldab ka üle jalakäijate kiire ulatuvat osa, kuhu on mõeldud väikelaste mänguala, jalgratta õpperada ja puhkeala,» rääkis ta.

Spordiväljakute ehituse ja valgustuse kogumaksumus on 138 790 eurot. Väljaku ehitab OÜ Tavt. Välitreeninguvahendid koos turvakatenditega paigaldavad OÜd Inseneriteenused ja Destro, kes esitasid riigihankel ühispakkumuse hinnaga 21 869 eurot. Tööde valmimise tähtaeg on 23. mai.

«Eks see ehitus seal problemaatiline ole, aga jalakäijatele ühtegi suunda kinni ei panda ja igalt poolt saab läbi,» lausus Põldma. Ta pakkus, et ehitusfirma alustab ettevalmistustöid juba tuleval nädalal.

TajuRuumi projekteeritud mänguväljak avatakse lastekaitsepäeval, 1. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles