Pildid: vandaalid sodisid autodele vulgaarsusi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ööl vastu tänast rikkusid vandaalid Tartus spreivärviga mitmel pool maju ja autosid. Kohalike elanike kinnitusel said sellega hakkama kaks noort tütarlast.

Lõuna prefektuuri kinnitusel rikuti Jaama ja Paju tänaval vähemalt 15 erinevat objekti. Värvi leiab nii majade ustelt, prügikastidelt kui ka sõidu- ja veoautodelt. Sündmuskohal käinud politsei püüab vandaale kindlaks teha.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Ragne Keisk täpsustas, et kriisiohjekeskusele laekus öösel alates kella 3.30 kuni hommikuni välja mitmeid teateid selle kohta, et Tartu linnas Jaama ja Pärna tänaval on aerosoolvärvidega mitmete sõiduautode kallal vandaalitsetud.

Patrullpolitseinikud fikseerisid öösel, et piirkonnas oli aerosoolvärvidega soditud ja teibiga kleebitud ühtekokku umbes 17 sõidukit.

Lisaks teatati täna hommikul politseile, et Tartus Jaama tänaval on öö jooksul sisse murtud Volkswagen Transporteri kaubikusse, mille kindalaekast varastati kaks aerosoolvärvi.

Sündmuskohale käinud politseinikud selgitasid, et just nende värvidega soditi öö jooksul kannatanu kaks kaubikut ning ümberkaudsetel tänavatel seisnud sõidukid. Ka oli Jaama ja Pärna tänaval aerosoolidega kirjutatud ja joonistatud kahe kortermaja neljale välisuksele.

Täna pärastlõunaks ei ole politsei poole pöördunud veel üksi kannatanu, kes oleks saanud vandaalitsemisega varalist kahju. Ka olid paljud kannatanud hommikuks oma sõidukid värvist puhtaks pühkinud. Õnneks tuli värv kergelt maha.

Kui kellelegi on siiski tekitatud varalist kahju, tuleks kindlasti pöörduda politsei poole. Juhtumiga tegeleb edasi Tartu politsei.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles