Piltuudis: Tartus algas vaimulik laulupidu

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaimuliku laulupeo proovid Tartu laululaval.
Vaimuliku laulupeo proovid Tartu laululaval. Foto: Risto Mets

Täna lõuna ajal tegid nii väikesed kui suured lauljad orkestri saatel hoolega Tartu laululaval proove. Kell 17 algas tänavune vaimulik laulupidu, millest võtab osa ligi 3500 lauljat.


Proovid läksid kenasti ning tõid paljudele juba keset päeva hinge laulupeoväreluse. Dirigendi nõudmisel tuli lauljatel koos solistide Hanna-Liina Võsa ja Taavi Tampuuga mõned palad mitmel korral läbi laulda, kuid nii hakkas kõik paremini kokku kõlama ja lõpuks oli ka dirigent rahul.

Täiskasvanute proovide ajal jäidki platsile vaid täiskasvanud - lapsed ja noored tõttasid lustima kõrvalasuvale mänguväljakule.

Kell 15.30 kogunesid aga kõik Toomemäele, kust algas rongkäik Lauluväljakule. Kell 17 algas lauluväljakul pidu, kus kõlavad teiste seas Johannes Kappeli, Cyrillus Kreegi, Antonio Lucio Vivaldi ja Johann Sebastian Bachi teosed.

Kel soovi laulupeole kaasa elada, saab seda teha ka internetiülekande vahendusel Anne noortekeskuse NoorteTV veebilehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles