Esitlusele tuleb raamat riigikaitselistest protokollidest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Riigikaitse Nõukogu protokollid 1933–1939», koostanud Urmas Salo, Eesti ajalooarhiiv, 
Tartu, 2013, 
583 lk.
«Riigikaitse Nõukogu protokollid 1933–1939», koostanud Urmas Salo, Eesti ajalooarhiiv, Tartu, 2013, 583 lk. Foto: TPM

Miks Eesti polnud 1939. ja 1940. aastal sõjaks valmis? Kuidas mõjutas suur majanduskriis Eesti riigikaitset? Mida tegi kindral Johan Laidoner Eesti riigikaitse tugevdamiseks? Kuidas nägid riigikaitse arendamist Eesti riigijuhid Konstantin Päts ja Jaan Tõnisson?

Neile küsimustele võib leida vastuse hiljuti Eesti ajalooarhiivi välja antud allikapublikatsioonist «Riigikaitse Nõukogu protokollid 1933–1939».

Esitlus on kaitseväe ühendatud õppeasutustes (Riia 12) 9. aprillil kell 16. Raamatu sisu ja tänapäevast tähendust tutvustab selle koostaja, Tartu ülikooli ajaloodoktorant Urmas Salo. Raamatu valmimisest ja ajalooarhiivi sõjaajaloo sarjast räägib peatoimetaja Tõnu Tannberg.

Tänapäeva riigikaitse nõukogu osast riigikaitse planeerimisel räägib esitlusel presidendi julgeolekunõunik Merle Maigre. Võrdlusi Eesti riigikaitse olukorrast 1930. aastate lõpus ja praegusel ajal toob kindral Ants Laaneots.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles