Tartumaa U19 sulgpallurid näitasid ülemvõimu

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti 2014 a. juunioride meistrid. Vasakult: Mihkel Laanes, Kristin Kuuba, Sander Merits, Heiko Zoober ja Helina Rüütel.
Eesti 2014 a. juunioride meistrid. Vasakult: Mihkel Laanes, Kristin Kuuba, Sander Merits, Heiko Zoober ja Helina Rüütel. Foto: Kaisa Simon

Möödunud nädalavahetusel Tallinnas Tondiraba spordihallis peetud kuni 19-aastaste Eesti noorte meistrivõistlused sulgpallis kujunesid konkurentide jaoks kardetult Tartumaa jõudemonstratsiooniks. Kõik viis meistrikulda tulid Tartumaale. Samuti lõviosa ülejäänud medalitest.

Juba teist aastat järjest selgitatakse selle vanuserühma meistreid eraldi teistest vanuseklassidest, et anda osavõtuvõmalus ka noorematele mängijatele, rääkis sulgpallitreener Mart Siliksaar. Sisuliselt on tegemist Eesti absoluutsete sulgpalli noortemeistrite selgitamisega erinevates mänguliikides.

Meistritiitleid asusid jahtima 39 noormängijat Tallinnast ja Tartust. Türgis Euroopa meistrivõistlustel käinud noortekoondis eesotsas Kristin Kuuba ja Mihkel Laanesega olid heas hoos ka nüüd. Kristin Kuuba tuli oodatult kolmekordseks Eesti noortemeistriks ning Mihkel Laanes, kes suutis noormeeste üksikmängus üllatada oma hea vormiga selle aasta EMV hõbemedalimeest Heiko Zooberit, tuli kahekordseks meistriks. Kokkuvõttes U-17 koondislastele viiest tiitlist neli.

Medalivõitjad mänguliikide kaupa:

Neidude üksikmäng:
1. Kristin Kuuba (Nõo SK)
2. Helina Rüütel (Nõo SK)
3. Katarina Kliit (TSK)

Noormeeste üksikmäng:
1. Mihkel Laanes (SK Triiton)
2. Heiko Zoober (SK Triiton)
3. Mario Saunpere (SK Tondiraba)

Neidude paarismäng:
1. Kristin Kuuba – Helina Rüütel  (Nõo SK)
2. Kati-Kreet Marran – Sale-Liis Teesalu (Nõo SK – SK Triiton)
3. Katarina Kliit – Marianne Haar  (TSK – SK Triiton)

Noormeeste paarismäng:
1. Sander Merits – Heiko Zoober (SK Triiton)
2. Mihkel Laanes – Mario Saunpere (SK Triiton – SK Tondiraba)
3. Mikk Õunmaa – Andres Roogsoo (SK Triiton)

Segapaarismäng:
1. Mihkel Laanes – Kristin Kuuba (SK Triiton – Nõo SK)
2. Sander Merits – Helina Rüütel (SK Triiton – Nõo SK)
3. Heiko Zoober – Marianne Haar (SK Triiton)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles