Päevatoimetaja:
Richard Särk

Muusikalised kohtumised viivad kaugele ja ammusesse aega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy

Homme alustab Tartu kontserdiagentuur FA Concerto lühituuri «Muusikalised kohtumised», mis on India tunnustatud muusiku Mustafa Raza ja FA Schola ansambli ühisprojekt.

Kava keskmes on Põhja-India ehk Hindustani klassikaline muusika. Fa Schola lisab kavasse Euroopa keskaegset instrumentaalmuusikat ja improvisatsioone Euroopa vanades laadides, mis on põimitud raagadest lähtuvate improvisatsioonidega.

Eesmärk on kuulajateni tuua ka haruldane pillide kooslus, milles kõlavad koos India klassikalised instrumendid ja Euroopa keskaja pillid. Publiku ees on Mustafa Raza (vichitra vina), Durjay Bhaumik (tabla), Lilian Langsepp (harf) ja Raho Langsepp (saviflöödid ja out).

Esimene kontsert on 9. aprillil kell 18 Vastseliina rahvamajas. Tartlaste ees on «Muusikalised kohtumised» 11. aprillil kell 18 Jaani kirikus.

Kontserdile lisaks on Tartus võimalik kuulata Mustafa Raza ja Durjay Bhaumiku loengut India muusikast. Loeng algab 10. aprillil kell 16.15 Tampere maja keldrisaalis (Jaani 4).

Tagasi üles