Vägivallas kahtlustatav ründas hiljem ka politseid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseibuss. Foto on illustratiivne
Politseibuss. Foto on illustratiivne Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Põlvamaal Värskas Poe juures aset leidnud kaklust uurima läinud politseinikel tekkis kuriteos kahtlustatavaga hiljem omakorda konflikt, milles üks korrakaitsja sai kergemalt vigastada.

Lõuna prefektuuri teatel tungisid Värska alevikus Pikal tänaval asuva kaupluse ees 4. aprillil neli tundmatut noormeest kallale 32-aastasele mehele. Esialgsetel andmetel tekkis tüli suitsu küsimisest. Kannatanu nimelt keeldus küsijale sigarette andmast. Sündmuskohale saabunud meedikud andsid kannatanule esmaabi.

Veidi hiljem kella 12 paiku suundusid korrakaitsjad üht kahtlusalust küsitlema Järvesuu tänavale. 21-aastane mees eiras politseiametniku korraldust ja ründas ametikohustusi täitnud korrakaitsjat. Rüseluse käigus sai politseinik kergemaid vigastusi ja meedikud andsid talle kohapeal esmaabi.

Politsei pidas 21-aastase mehe kinni ning toimetas arestimajja.

Lõuna ringkonnaprokuratuur täpsustas, et pärast rünnakut lahkusid kahtlusalused sündmuskohalt. Nad leiti ühest Järvesuu tänava korterist.

Isikute tuvastamise käigus ründas üks korteris olnud meestest politseiametnikku. Juhtunu alusel alustati kriminaalmenetlust ning mehele esitati süüdistus vägivallas võimuesindaja ja avalikku korda kaitsva isiku suhtes, märkis prokuratuuri kõneisik Kristina Kostina.

Kriminaalasi saadeti kiirmenetluse korras kohtusse ning praeguseks on olemas ka kehalises väärkohtlemises süüdi mõistev kohtulahend.

Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamme kinnitusel mõistis kohus mehe süüdi võimuesindaja ründamises ning karistas teda kahekuulise tingimisi vangistusega. Katseaeg kestab 18 kuud ning selle aja jooksul peab ta oma tegemisi kooskõlastama kriminaalhooldajaga. Kriminaalmenetluse kuludena peab ta tasuma 471,69 eurot. 

Süüdistatav ei olnud varasemalt kriminaalkorras karistatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles