Hansapäevad kutsuvad noori oma loomingut jagama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu hansapäevad.
Tartu hansapäevad. Foto: Kristjan Teedema

«Ajastumürgli» nime kandvad Tartu hansapäevad ootavad lasteaialapsi osalema lastelinna kunstinäitusel ja koolinoori rüütliromaani paroodia kirjutamise võistlusel.

««Ajastumürgel» on hansaaegse ja tänapäevase miljöö vahel silda loov koguperefestival, soovime sellega kõnetada nii suuri kui ka väikseid hansahuvilisi. Anname sel aastal nii lasteaialastele kui koolinoortele võimaluse leida endas üles loominguline mürgeldaja,» ütles Tartu hansapäevade projektijuht Jaanus Tepomees.

Hansapäevad ja emakeeleõpetajate selts kuulutasid välja rüütliromaani paroodia kirjutamise võistluse, millest on oodatud osa võtma 9.–12. klassi õpilased üle Eesti. Parimaid töid autasustatakse hansapäevade ajal, 12. juulil ning võidutöö kantakse ette. Võist­lus­töid oodatakse hiljemalt 1. juuniks e-posti teel kon­kurss@han­sa­paevad.ee.

Lastelinn kutsub Tartu linna lasteaiarühmi illustreerima muinasjuttu «Vapper rüütel». Kõikidest joonistustest valmib kunstinäitus, mis ilmestab 12.-13. juulil lastelinna. Muinasjutuainelised kunstitööd tuleb saata või tuua linnavalitsuse haridusosakonda hiljemalt 30. maiks. Kunstinäituse lisainfo ja juhised muinasjutu illustreerimiseks on veebisaidil www.hansa­paevad.ee/kunstinaitus.

Sellest nädalast on kauplejatele avatud hansalaadale registreerimine. Tänavu keskendutakse ajastufestivalile omase linnapildi ja miljöö loomisele, mistõttu oodatakse kõiki kauplejaid ajastutruus riietuses.

19. Tartu hansapäevad kestavad 11.–13. juulini. Festivalil on võimalik külastada jaanilinna, toomelava, teaduslinna, raualinna, lastelinna ja maitseelamuste linna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles