Salavõrke sikutavad Peipsist välja ka piirivalvurid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ebaseaduslik nakkevõrk.
Ebaseaduslik nakkevõrk. Foto: Lõuna prefektuur

Teisipäeva hommikul avastasid piirivalvurid tavapärase patrulli käigus Peipsilt sadakond meetrit ebaseaduslikke nakkevõrke. Ehkki leitud võrkude arv pole võrreldes keskkonnainspektsiooni konfiskeeritavatega märkimisväärne, näitavad piirivalvurid, et järve akvatooriumis toimuv läheb korda neilegi.

Lõuna prefektuuri teatel suundus Mustvee kordoni moorotpaaditoimkond 1. aprilli hommikul patrullkäigule ning avastas Rajaküla traaversil ebaseaduslikult püügile asetatud Hiina päritolu kaks nakkevõrguliini kogupikkusega 60 meetrit. Võrgust leiti üks elus särg, kes lasti vette tagasi.

Paar tundi hiljem leidsid nad ka teise võrguliini, mis oli eeldatavasti vette lastud juba talvel, sest võrgud olid puntras ning täis kalajäänuseid.

Piirivalvurid eemaldasid võrgud ning kuni keskkonnainspektsioonile üleandmiseni hoiustatakse neid Mustvee kordonis.

Mustvee kordoni juht Jalmar Ernits ütles, et ainuüksi Mustvee piirkonnas on piirivalvurid sel aastal eemaldanud ebaseaduslikult püügilt juba 50 nakkevõrku. «Kuna kalapüük kehtestatud keelu ajal on äärmiselt vastutustundetu ja kahjustab oluliselt meie vetes kalavarusid, teevad piirivalvurid kalapüügiseaduse rikkumiste avastamiseks, röövpüüdjatega võitlemiseks ja üleüldise õiguskorra tagamiseks Peipsi järvel järjepidevat koostööd keskkonnainspektsiooni inspektoritega,» rõhutas Ernits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles