Laulupeomuuseumis peetakse Nubluga perepäeva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästekoer Nublu.
Päästekoer Nublu. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Laupäeval, 5. aprillil kell 13 algab Jaama tänaval asuvas laulupeomuuseumis suur koguperepäev tuletõrjujate truu abilise Nubluga. 

Muuseumi hoovis ootab lapsi tuletõrjekomando ja tuletõrjeauto, mida saab uudistada nii seest kui väljast. Saab teha tuld ja saab seda ka kustutada. Õpetatakse kasutama tulekustutusvahendeid ning korraldatakse võistlusi suurtele ja väikestele. Lisaks joonistatakse Nublut ja on loterii. Avatud on sooja joogi kohvik.

Muuseumi saalis saab tutvuda näitusega tulekustutamise ajaloost. Korstnapühkija räägib ohutust kütmisest ja lõkke tegemisest. Filmilindilt vaadatakse, kuidas asjad vanasti käisid.

Näitusel «Tartu Tulekustutajate Selts 150» saab külastaja teada, mida pidi sajandeid tagasi iga linnakodanik tingimata omama ja mis lihtne imerelv pidi summutama kõik leegid. Välja on pandud käsipump ja teisi Tartu tuletõrjega seotud esemeid ning näeb, millist vormiriietust on pritsimehed aegade jooksul kandnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles