«Sõrmuste isanda» tegelased ootavad uudistajaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõrmuste Isand.
Sõrmuste Isand. Foto: Pierre Vinet/AP

Tartu linnaraamatukogu teise korruse näituseruumis on 21. aprillini avatud Eva Kõivu nukunäitus «Üks sõrmus juhib neid …” Näitusel on eksponeeritud veerandsada «Sõrmuste isandast» inspireeritud nukku.

Nukkude autor Eva Kõiv on Vanemuise teatri kostümeerija, keda on nukkude loomisel inspireerinud nii J. R. R. Tolkieni raamatute tegelased, neid filmis kehastanud näitlejad kui ka neil seljas olnud kostüümid. Nukkude loomisele eelnesid taustauuringud ja ühe nuku valmimiseks päris algusest kuni lõpliku viimistluseni kulus keskmiselt kuu aega. 

Nukke on Eva Kõiv hobi korras meisterdanud 1997. aastast. Sõrmuse rahva kollektsioon valmis lühemate ja pikemate pausidega 2002. aasta kevadest 2008. aasta kevadeni. «Sõrmuste isanda» nukud on kahel korral olnud vaadata mänguasjamuuseumis, mille püsiekspositsiooni kuuluvad ka mõned Eva Kõivu valmistatud nukud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles