Tartu võrkpallimeeskond püüab kirssi tordile

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Bigbank on sel hooajal juba jõudnud karikavõistluste ja Schenkeri liiga finaalturniirile. Meeskonna peatreeneri Andrei Ojametsa (esiplaanil) sõnul on sügisel püstitatud eesmärgid realiseeritud, kuid seni poolikult. Kolme finaali jõudmine on hea näitaja, aga kirss tordilt on veel puudu.
Tartu Bigbank on sel hooajal juba jõudnud karikavõistluste ja Schenkeri liiga finaalturniirile. Meeskonna peatreeneri Andrei Ojametsa (esiplaanil) sõnul on sügisel püstitatud eesmärgid realiseeritud, kuid seni poolikult. Kolme finaali jõudmine on hea näitaja, aga kirss tordilt on veel puudu. Foto: Tairo Lutter

Täna algusega kell 20 vilistatakse ülikooli spordihoones pall mängu Tartu Big-banki ja Tallinna Selveri vahel. Et Eesti meistrina karikas pea kohale tõsta, peab üks meeskond koguma neli võitu.

Tartu Bigbank on sel hooajal juba kaks korda finaali jõudnud. Detsembris peetud kari-kavõistlustel jäädi seisuga 2:3 alla TTÜ-le. Märtsi alguses Schenkeri liiga finaalturniiril kaotati 1:3 Selverile. Meeskonna peatreener Andrei Ojamets ütles, et sügisel püstitatud eesmärgid on realiseeritud, kuid seni poolikult.

Ta selgitas, et kolme finaali jõudmine on hea näitaja, aga kirss tordilt on veel puudu. «Tähtsaim on, et võitsime poolfinaalis Pärnu tugeva meeskonna ja finaalipääs võttis pinget veidi maha, aga süües kasvab isu. Mehed tahavad karikat,» sõnas Ojamets.

Tallinna Selveri peatreener Avo Keel leidis, et seeriat kokkuvõttes on raske võita, sest nelja võidu kogumine on keeruline ülesanne. «Ma loodan, et ka Tartul on raske ja päris ühte auku see seeria ei lähe,» lausus ta.

Bigbank alistas Pärnu võrkpalliklubi kolme võiduni peetud poolfinaalseerias mängudega 3:1.

Neljas kohtumine, mis peeti Pärnus, oli publikule tõeliselt haarav. Esimese geimi võitsid tartlased kindlalt 25:18, kuid teise kallutasid enda kasuks pärnakad – 25:22. Kolmas geim kuulus 25:22 taas Bigbankile. Kohtumise neljas vaatus pakkus tõelist närvipinget: kord oli napilt ees Tartu, kord Pärnu, kuid lõpuks kuulus napp 25:23 geimivõit ja sellega koos ka finaalipääs külalistele.

Tallinna Selver lunastas finaalipääsu küll kolme mänguga ehk alistas TTÜ seerias 3:0, kuid tallinlaste omavahelised mängudki pakkusid küllaldaselt põnevust. Kolmas kohtumine lõppes Selveri 3:2 võiduga, otsustav viies geim võideti napilt 15:13.

Agressiivsed rünnakud

Finaaliks valmistusid võrkpallurid Ojametsa sõnul rahulikult, sest lühikese ajaga imet ei tee ja kõige olulisem oli poolfinaalidest taastumine.

Lisaks oli vaja valmistuda ka võitluseks uue vastasega, sest Selveri mängustiili hindas Ojamets Pärnu omast väga erinevaks.

Vastaste tugevuseks nimetas ta väga häid esimese tempo ründajad ja seda, et tallinlastel on kokkuvõttes rohkem euro- ja koondisemängude kogemust, mis võib teatud olukordades väljenduda suuremas distsiplineerituses.

«Peame algusest peale agressiivsed olema. Serv on esimene rünnak ja üritamegi kohe rünnata. Kaitsega mängu ei võida,» selgitas Ojamets põgusalt plaani, kuidas minnakse Selveri vastu mängima.

Selveri peatreener Avo Keel arvas, et Tartu meeskonna eelised on stabiilsus ja rünnaku võimsus. Oma meeskonna kohta märkis ta seda, et hooaja alguses oli väljakul viis uut meest, nüüd on uusi mängijaid neli, sest tagasi on Kristjan Õuekallas.

«Finaalidesse pääsemine tuli meile väikese meeldiva üllatusena, sügisel sellele ei mõelnud,» sõnas Keel. Nii Tallinna kui Tartu meeskonna iseloomustamiseks lisas ta, et mõlemas on mitmeid noori mängumehi, kel nooruse tõttu pole veel palju kogemusi.

Juhuslikkus välistatud

Nii Keel kui Ojamets leidsid, et poolfinaalseeriate erinev pikkus kummalegi meeskonnale eelist ei anna, sest ka neli mängu pidanud Tartu sai enne finaalseeriat piisavalt puhata ja Selver jätkas peale kolme mängu oma plaanipärase treeningugraafikuga.

Finaalseeria kestab nelja võiduni esimest korda. Ka siin nõustusid Keel ja Ojamets, et selline lahendus on igati hea.

Avo Keel sõnas, et nii väheneb juhuslikkuse osa, sest nelja mängu võitja on loogiliselt parem. Andrei Ojamets arvas, et kuna kohamängud on põhiline publikumagnet, siis pakub mängude rohkus klubidele võimalust pisut ka piletimüügilt teenida.

Mõlemas treeneris tekitas küsimusi aga mängude järjestus. Nimelt mängitakse kohamänge tavaliselt kordamööda kodus-võõrsil ja alustatakse põhiturniiril kõrgema koha saavutanud meeskonna kodusaalist, kuid sel korral on esimene kohtumine hoopis põhiturniiri teisena lõpetanud Tartu kodusaalis ning neljas ja viies mäng järjest Tallinnas.

«Minul pole vahet, kas meistritiitel jagatakse Tallinnas, Tartus või Narvas, peaasi, et see tiitel tuleks!» resümeeris Keel.

Pronksi jagavad omavahel TTÜ ja Pärnu võrkpalliklubi. Kahe võiduni kestev seeria algab täna kell 19 Tallinna tehnikaülikooli saalis.


Bigbank Tartu – Selver Tallinna finaalseeria

• Täna kl 20 Tartus TÜ spordihoones

• 7. aprillil kl 20 Tallinnas Kalevi spordihallis

• 10. aprillil kl 20 TÜ spordihoones

• 12. aprillil kl 16 Audentese spordihallis

• 13. aprillil kl 16 Audentese spordihallis (vajaduse korral)

• 15. aprillil kl 20 TÜ spordihoones (vajaduse korral)

• 17. aprillil kl 20 Kalevi spordihallis (vajaduse korral)

TTÜ – Pärnu VK pronksiseeria

• Täna kl 19 TTÜ spordihoones

• 6. aprillil kl 19 Pärnu spordihoones

• 9. aprillil kl 19 Pärnu spordihoones (vajaduse korral)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles