Eesti Teed esitas mõistetamatu nõudmise

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lahtise killustiku pärast auto esitulele mõra ja esiklaasi täkked saanud Tabivere elanik pidi viletsa töö teinud firmale Eesti Teed kahjunõude esitamiseks hankima kinnitused, mida teefirma soovis alusetult.

Tartu Postimees kirjutas esmaspäeval, et Jõgeva maanteel Tabivere ja Lähte vahelisel lõigul halvasti pinnatud teel möödasõitu teinud kiirabiauto kivirahe alla jäänud Merike Rekor kulutas paar nädalat, et täita ebaõnnestunud pindamistöö teinud riigifirma Eesti Teede AS nõudeid kahju hüvitamiseks.

Muu hulgas soovis Eesti Teed temalt ka kinnitust Eestis kõigilt 13 kaskokindlustust pakkuvalt firmalt. Nende paberite saamiseks kulus kannatanul nädal.

Isetegevus

Läinud reedel lubas Eesti Teede juhatuse esimees Olari Karlson uurida, kas ettevõte on tõesti sellise nõude esitanud.

«Olen nüüd antud juhtumit uurinud ja pean kahetsusväärselt tunnistama, et meie töötaja poolt on tõepoolest välja läinud arusaamatu nõudmine,» teatas Olari Karlson Tartu Postimehele saadetud elektronkirjas. Ta selgitas, et Eesti Teed küsib kahjukannatajatelt infot nende liiklus- ja kaskolepingute kohta, aga tõendite võtmise ja esitamise kohustus ei ole kooskõlas ettevõtte põhimõtetega.

«Kahjuks on siinkohal tegemist konkreetse isiku isetegevusega,» tõdes ta. «Me usaldame inimeste edastatud infot, sest vastasel juhul riskib kahjukannataja ise kindlustuspettusest tuleneva kriminaalasja algatamisega.»

Olari Karlson andis teada, et sel teemal on töötajatega suheldud ja loodetavasti sarnased kahetsusväärsed intsidendid ei kordu.

Otsus jääb jõusse

Merike Rekori esitatud kahjunõuet Eesti Teed ei rahuldanud, kuna tema sõiduk sai lahtise killustikuga pihta möödasõitu teinud kiirabisõidukilt. Mis siis nüüd edasi saab?

«Vabandus selle inimese ees on põhjendatud,» vastas Olari Karlson. «Mis puutub aga klaasikahjusse, siis ei ole meil põhjust ühe töötaja isetegevuse pärast kahjunõude otsust üle vaadata.»

Merike Rekor pole nõus, et Eesti Teed jätab tema juhtumi puhul kahju hüvitamata. Ta esitas Tabivere ja Lähte vahelise lõigu pindamise tellinud maanteeametile kaebuse Eesti Teede peale ning kui sellest kasu pole, läheb kohtusse.

«Kiirabi rikkus seal seadust nii palju, et sõitis minust vilkuriteta ja sireenita mööda,» põhjendas ta. «Et seal on teel lahtine killustik, see on Eesti Teede süü. Kiirusepiirangu ja lahtise killustiku märk ei tee kuidagi kivide lendamist olematuks.»

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles