Purjus juht sõitis politsei eest põgenedes kraavi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käerauad
Käerauad Foto: Meelis Tomson/Õhtuleht

Esmaspäeva õhtul pidi politsei jälitama Tartumaal mööda avalikke teid purjus roolikeerajat, kelle sõit lõppes maanteekraavis.

Esmaspäeval, 31. märtsi õhtul kella 21.45 ajal teatas tähelepanelik Tartu linna elanik politseile, et Jaama tänaval asuva kaupluse parklast sõitu alustanud Opeli juht võib olla joobes, vahendas Lõuna prefektuur.

Tartu patrullpolitseinikud märkasid kirjeldusele vastavat punast Opel Astrat Peetri tänaval ning sõidukijuhile anti peatumismärguanne. Auto roolis istunud mees eiras seda ning jätkas sõitu mööda Narva maanteed Vahi küla suunas.

Vahi teel Vasula järve juures kaotas Opeli juht oma sõiduvahendi üle kontrolli ning sõitis teelt välja kraavi. Seal lukustas mees oma sõiduki uksed ning proovis järjepanu masinaga kraavist teele tagasi pääseda.

Takistamaks ohtliku juhi edasist liikumist ning kaasliiklejate ohustamist, purustasid politseinikud lukustatud sõiduki aknaklaasi ning kõrvaldasid mehe juhtimiselt.

Juhi kontrollimisel ilmnes, et 42-aastane mees oli alkoholijoobes. Mees viidi sündmuskohalt otse arestimajja.

Tartu patrullteenistuse vanem Maido Kolk ütles, et  peatumismärguande eirajatesse suhtub politsei igal juhul resoluutselt, kuna iial ei või teada, mis on mittepeatumise põhjuseks. Märguandele tuleb viivitamatult reageerida, vastasel juhul tuleb arvestada ka oluliselt karmima karistusega.

Politsei tänab kõiki kodanikke, kes annavad teada võimalikest alkoholi tarvitanud sõidukijuhtidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles