Miks oli vaja teha Tartu veevärgi nõukogusse koht juurde?

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu linnavalitsus otsustas seni kuueliikmelisse Tartu veevärgi nõukogusse lisada veel seitsmenda liikme ning määras sellele kohale keskerakondlase Olev Raju. Miks oli vaja see koht juurde teha?

Raimond Tamm, Tartu linnapea kohusetäitja

Põhikirja järgi koosneb veevärgi nõukogu kolmest kuni seitsmest liikmest, lihtsalt olid senimaani mõned täitmata kohad, õigemini täitmata koht ja see nüüd täideti.

Kõik on põhikirjakohane, seal ei ole koha juurde tegemise teemat.

Sama skeemi on kasutatud ka mujal, kuid mingitel perioodidel on hoitud raha kokku ja pole kõiki kohti täidetud. Miks see just praegu vajalik on?

Olev Raju oskab oma kogemuse baasilt kindlasti väga hästi panustada veevärgi juhtimisse ja seetõttu on see igati mõistlik samm.

Teine võimalus olnuks vahetada välja mõni nõukogu liige: panna suurte kogemustega Olev Raju ametisse ja keegi tagasi kutsuda.

Eks siin tulebki alati mõelda, mis on selle tegevuse eesmärk.

Kuna veevärk on, tuleb julgelt tunnistada, suurim linnale kuuluv organisatsioon väljaspool linnavalitsust, on veevärgi juhtimine linnale väga oluline ja igal nõukogu liikmel on oma panus anda selleks, et veevärgi strateegiline juhtimine oleks paigas.

Teine pool on mõistagi see, et veevärgil on nõukogu liikmetele üht-teist pakkuda.

Kompensatsiooni? Kindlasti see pool ka, et töö eest tuleb tasu saada.

Vahetevahel paisutatakse nõukogusid ja läbi kumab poliitiline vajadus.

Näete ikka tonti kuskil taga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles