Nädalalõpul näeb Tartus kulturistide etteasteid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Eesti V lahtised karikavõistlused kulturismis ja fitnessis. Kulturismi absoluutarvestuse autasustamine.
Lõuna-Eesti V lahtised karikavõistlused kulturismis ja fitnessis. Kulturismi absoluutarvestuse autasustamine. Foto: Risto Mets

Laupäeval on tulemas arvult kuuendad Lõuna-Eesti lahtised karikavõistlused kulturismis ja fitnessis. Osalejatena on end kirja pannud juba 65 sportlast.

Võistluste ühe korraldaja Esta Pildi sõnul on ilmselt nimekaim osaleja 2011. aasta klassikalise kulturismi maailmameistrivõistluste pronks Janar Rückenberg, kes oli ka mulluse mõõduvõtu absoluutne võitja. Tippatleetide kõrval on karikavõistlus olnud aga alati algajatele kulturistidele heaks võimaluseks saada esimene lavakogemus.

Võistlusaladest on kavas kulturism nii noortele, juunioridele kui meestele, klassikaline kulturism, bodyfitness, bikiini fitness ja meeste physique.

Viimased kategooriad ei nõua nii suurt lihasmassi kui kulturism ja on hea võimalus algajatele, märkis Pilt.

Võistluste sihtgrupiks ongi eelkõige noored ja päris algajad, kuid eraldi võistlusklassid on ka varem ja mõned korrad võistelnud sportlastele.

Üritus algab Tartu Ülikooli spordihoones 5. aprillil kell 13.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles