Tartu maadlejail õnnestus Palusalu noorteturniirilt medaleid võita

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtunikel oli põhjust Kristjan Aroldi (EMÜ SK) kätt Palusalu noorteturniiri jooksul korduvalt võidu tähistamiseks üles tõsta. Lõpuks teenis ta siiski kaks hõbemedalit.
Kohtunikel oli põhjust Kristjan Aroldi (EMÜ SK) kätt Palusalu noorteturniiri jooksul korduvalt võidu tähistamiseks üles tõsta. Lõpuks teenis ta siiski kaks hõbemedalit. Foto: Maria Kilk

Euroopa suurimale noorteturniirile maadluses, Kristjan Palusalu mälestusvõistlusele Tallinnas, kogunes nädalavahetusel Üheksast riigist kokku 878 sportlast.

Võisteldi kreeka-rooma maadluses, vabamaadluses ja naistemaadluses. Maadeldi koguni seitsmel matil ja kaks päeva, vahendas maadlustreener Voldemar Press.

Tartlased võistlesid tema sõnul südilt. Esindatud olid kõik Tartumaa ja linna klubid. Kuni 19-aastaste noormeeste ja naistemaadluse turniiril oli väljas 84. klubi esindajaid. 

Tartlaste edukaim oli EMÜ SK noormees Kristjan Arold, kes sai hõbemedali mõlemas maadlusstiilis ja seda 18-19aastaste grupis. Noormehe võistlus oli nagu maadluses sagel ette tuleb: niiöelda võtmise ja äraandmise mäng. Ühes võidetavas finaalis tuli punktidega 9:10 alistumine.

Kaks pronksmedalit teenis TÜ ASK esindaja Rainer Grossberg pisut nooremate vanusegrupis. Kokku võisteldi kuues vanusegrupis ja tartlaste medalisaagi eest kandsid hoolt veel Markus Tadolder, Reno Rene Padar ja Joosep Pärnalaas (kõik luunjalased said hõbemedali), pronksise autasu tõi Luunjasse Karl Sander Tsirp.

Naiste ja tüdrukutemaadluses olid Taaralinna parimad: Viktoria Vesso, Kaisa Muutra - mõlemad EMÜ SK võistlejad said teise koha, lisaks oli teine Liis Järvamägi TÜ ASK-st.

Kõige rohkem osavõtjaid oli noorimate vanusegruppides, kus Tartu linna esindasid Kalev/Englas klubi poisid. Viimased on maadlusvõtteid tõsisemalt õppinud kõigest kuus kuni kaheksa kuud, kuid hakkajad poisid ei löönud araks. Saadi võite ja kogemustevaegusest tulenevalt loomulikult ka kaotusi. Kristo Keero oli omas kaalus kokkuvõttes viies (eestlaste arvestuses teine), Ivan Kulak oli samuti viies (eestimaalastest esimene), Tambet Palgi oli 11. (eestlastest kolmas) ja kõige lühema staažiga Georg Kristerson oli 12. (eriarvestuses neljas).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles