Tartu jätkab kaasava eelarvega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu raekoda
Tartu raekoda Foto: Lauri Kulpsoo

Linnavalitsus saatis linnavolikogule arutamiseks eelnõu kaasava eelarve rakendamisest 2015. aasta eelarve koostamisel, millega usaldatakse linlastele 140 000 euro jagamine Tartu linna eelarvest.

Võrreldes eelmise aasta katseprojektiga on kaasava eelarve stsenaariumisse kavandatud mitmeid muudatusi. «Anname endale aru, et tõenäoliselt võtab see veel mitu aastat, kuni leiame Tartule ja tartlastele kõige sobivama mudeli,» ütles abilinnapea Kajar Lember.

Volikogule saadetud eelnõus on täpsustatud, et kaasava eelarve protsessi tulemusena valmiv objekt peab olema kõigile linlastele avalikus ruumis kasutatav ja kättesaadav. Kuna katseprojektis heideti linnavalitsusele ette vähest linnarahva kaasamist, siis on sellesse aastasse kavandatud märksa enam arutelusid ja tagasiside kogumist esitatud ideede kohta.

Hääletusel on kavandatud suurima muudatusena ühe isiku võimalus anda kolm häält. Tehnilise hääletuskeskkonnana on kavas endiselt kasutada ja arendada edasi kohalike omavalitsuste istungite infosüsteemi VOLIS.

Kaasava eelarve ideede kogumist on plaanis alustada mais.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles