Tähetorn ootab taas õhtutaevast vaatlema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu tähetorn ootab taas kõiki huvilisi vaatlusõhtutele ja astronoomialoengusse. 

Teisipäeval ja kolmapäeval kell 21–24 selge ilma korral toimuvatel vaatlusõhtutel on võimalus imetleda kitsa sirbina säravat noort kuud ning üle pika aja näitab end õhtutaevas ka punakas planeet Marss. Lisaks on homme kell 21.16 ning ülehomme kell 21.10 (põhjataevas) ja 22.35 (kirdetaevas) lühiajaliselt näha ka heledat Iriidiumi satelliiti. 

Homme kell 18.15 algava humoorika astronoomialoengu teemaks on «Kärbsed teleskoobis ja rivistuvad planeedid». Tähetorni töötajad Janet Laidla ja Kadri Tinn räägivad naljapäeva puhul humoorikaid lugusid astronoomia ja kosmonautika ajaloost. 

«Ettekandes uurime, kes joonistas Marsile kanalid, kuidas saab Päikesel olla elu või millise taevakeha vastu loodeti 20. sajandi alguses tablettidest abi. Loomulikult vaatame üle astronoomia- ja kosmoseteemalised aprillinaljad ja reastame edetabelisse oma lemmikkarikatuurid,» kirjeldab ettekannet Laidla. 

Vaatlusõhtud ja astronoomialoeng on külastajatele tasuta. Lisa leiab netiküljelt muuseum.ut.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles