Kadetid asuvad välivõistlusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrgema Sõjakooli kadetid
Kõrgema Sõjakooli kadetid Foto: Erakogu

Kaitseväe ühendatud õppeasutuste kõrgem sõjakool tähistab 95. sünnipäeva piduliku jalutuskäiguga läbi Tartu ning rahvusvahelise patrullvõistlusega linnas ja lähivaldades.

Marsist reedel, 4. aprillil võtab osa rohkem kui 150 kadetti, sõjakooli kaaderkoosseis ja välisdelegatsioonid ning kolonni järel sõidab soomustransportöör PASI.

Kadettidele, vilistlastele ja välisdelegatsioonidele mõeldud ligi 15-kilomeetrine sõjalis-sportlik patrullvõistlus toimub Tartu linnas ja Kõrveküla ümbruses Tartu vallas.

Kõrgema sõjakooli ülema kolonelleitnant Mati Tikerpuu sõnul korraldatakse patrullvõistlust eesmärgiga panna kadette käituma meeskonnana keerulistes olukordades. «Patrullvõistlus on tavalisest spordist ajaliselt pikem üritus, mis võimaldab kombineerida huvitavaid ülesandeid ja panna rõhku meeskonnatööle,» selgitas Tikerpuu.

Aastapäevapidustustest võtavad osa ka sisekaitseakadeemia ning Taani, Poola, Soome, Rootsi, Hollandi, Leedu ja Läti sõjakoolide delegatsioonid. Esimest korda on oodata külalisi Poola ja Taani õhuväeakadeemiast.

Kohalikud elanikud võivad näha rännakust osavõtvaid kuni kuueliikmelisi relvastamata rühmi, kes kannavad Eesti kaitseväe või välisriigi sõjaväevorme ja eraldusmärke. Patrullvõistlusel kasutavad võistkonnad liikumiseks teid, metsa ja lagedaid alasid, sest kaitsevägi harjutabki paljudes kohtades, et õppida tegutsema erinevas keskkonnas.

Ilma eelneva kokkuleppeta ei tohi võistlejad ega osalejad siseneda eravaldustesse, mis on märgistatud või piiratud aiaga. 

Lisainfo või patrullvõistlusega seotud probleemide korral palutakse ühendust võtta kaitseväe ühendatud õppeasutustega telefonil 717 6110 või meilitsi oppeasutused@mil.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles