Lustakas šaržikogu pakub äratundmisrõõmu

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu Ülikooli kunstimuuseum avas taas karikatuurinäituse «Ülikool naerab», kuid sel korral veebiväljapanekuna.


Esmakordselt ülikooli inimesi ja sündmusi läbi huumoriprisma tutvustav karikatuuride ja šaržide näitus avati kunstimuuseumis rahvusülikooli 90. aastapäevaks, märkis Tartu Ülikooli teade.

Ehkki välja oli pandud 80 pilti, jäi toonasest ekspositsioonist ruumikitsikuse tõttu kõrvale nii mõnigi teos, mida nüüd saab vaadata virtuaalselt. «Need, kes ei ole veel jõudnud naerda iseenda, oma kunagiste kolleegide ja ülikooli tegemiste üle saavad seda teha nüüd arvuti vahendusel,» märkis Tartu Ülikooli kunstimuuseumi direktor Inge Kukk pressiteate vahendusel.

Põhiosa väljapanekust moodustavad šaržid Tartu Ülikooli rektoritest, professoritest ning õppejõududest. Lisaks on näitusel karikatuure, mis aja vaimust kantuna kajastavad erinevaid perioode ja seiku ülikooli tegevuses või iseloomustavad ülikooli olemust kui sellist läbi aegade. Näha saab karikatuure ja šarže 1919. aastast kuni kaasajani.

Virtuaalnäitust saab näha aadressil http://www.ut.ee/artmuseum/veebinaitused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles