Pisikesest needist tõusis paks pahandus

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Suits näitab pükse, mis olid pojal Aura keskust külastades jalas. Tagatasku peal on näha ka tüli põhjustanud neet.
Peeter Suits näitab pükse, mis olid pojal Aura keskust külastades jalas. Tagatasku peal on näha ka tüli põhjustanud neet. Foto: Kristjan Teedema

Pühapäeval Auras lapse sünnipäeva pidanud seltskonnal tekkis ujumispükstel oleva needi tõttu veekeskuse instruktoriga nii äge sõnavahetus, et seda lahendama sõitsid nii turvamehed kui ka politsei.


«Olime keskuses olnud vaevu pool tundi ja mõnulesime sõbraga mullivannis kui ühel hetkel kõlas üle veepargi valjuhäälne hüüd «Kao välja!»,» rääkis parameediku ja päästjana töötav Peeter Suits. Tundes huvi, kellele nii karmilt öeldi, ajas Suits end basseinist püsti ja nägi, et veekeskuse instruktori ees seisab tema poeg.

Aru pärides sai kohe selgeks, et poeg on eksinud veekeskuse sise-eeskirja vastu. Nimelt on keelatud veeparki kasutada pükstega, millel on küljes needid. Üks selline ilutses noormehe pükstel tõepoolest. Suitsu väitel läks poeg pükse vahetama ning naasis veeparki. «Oleks kogu lugu piirdunud pükste vahetamisega, oleksin selle ilmselt juba unustanud,» märkis Suits.

Turvaekipaažid ja politsei

Nüüd seda lugu enam unustada ei saa, sest asi võtsid tema kirjelduse järgi märksa emotsionaalsema pöörde. Nimelt ei leppinud keskuse töötaja pükste vahetamisega, vaid nõudis resoluutselt noormehe lahkumist. «Ta võttis endale lihtsalt pähe, et peame välja minema,» ütles isa.

Pereliikmete väitel haaras agressiivse hoiakuga instruktor 18-aastasel noormehel ka vasakust käest, et rebida randmelt riidehoiu võti. Suitsu arvates soovis töötaja võtmega avada poja kappi, et sealt tema isiklikud asjad välja võtta. Suits protestis. Tema hinnangul ei tohiks ujula töötaja riidehoiukappi kellegi isiklike asjade kallale minna.

Üheskoos jõuti siiski ka riidehoidu. Aura keskuse töötajad kutsusid kohale turvamehed. «Saabus kaks G4S ekipaaži. Nagu oleks tulnud kurjategijaid kinni võtma,» kirjeldas Suits ning lisas, et keegi pidulistest polnud isegi alkoholi pruukinud. Instruktor osutas noormehe ja tema isa poole ning teatas turvameestele, et need inimesed tuleb välja visata.

Samal ajal kutsusid kõrvalolijad kohale ka politsei. Korrakaitsjatel õnnestus inimesi veidi maha rahustada. Et perekonnal oli keskuse töötajate vastu pretensioone, kutsuti nad politseisse avaldust kirjutama.

Instruktor väitis korrakaitsjate ees, et tema naiskolleeg oli teinud noormehele varem juba neli hoiatust, kuid klient ei allunud neile. Väidetavalt oli keskuses töötav neiu üleval liulaskmistornis seisnud noormehele lehvitanud. Suitsu sõnul tunnistas neiu aga politseile, et tegelikult ta ei rääkinud keelatud pükse kandnud noormehega ega teinud talle hoiatust.

Asi lõppes sellega, et seitsmeliikmeline sünnipäevaseltskond lahkus pettunult Aurast. Suitsu kinnitusel tal keskusele etteheiteid pole, kuid ta soovitab asutusel tõsiselt arutada, millised peaksid olema need töötajad, kes sobivad inimestega suhtlema.

Segased asjaolud

Aura keskuse juhataja Kairit Matto kinnitas Tartu Postimehele, et on juhtunust teadlik ning mõlemad pooled on esitanud talle oma tõlgenduse. «Isikud näevad asja erinevalt, nende versioonid lähevad üksteisest lahku,» ütles ta. Kliendi väitel oli tal instruktoriga füüsiline kontakt, instruktori väitel jällegi mitte. Et veepargis, rääkimata riietusruumist, pole üleval ka turvakaameraid, on väga raske osaliste väiteid tõestada.

Politsei sai väljakutse 23. märtsil kella 13.40 paiku teatega, et veekeskuses on tüli külastajate ning instruktorite vahel.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Ragne Keiski info järgi paluti noormehel mitme sisekorraeeskirja punkti rikkumise tõttu veekeskusest lahkuda. Perekond esitas ka avalduse keskuse töötaja vastu menetluse alustamiseks, kuid politsei otsustas jätta kriminaalasja algatamata.

Matto sõnutsi on fakt see, et klient rikkus sisekorraeeskirja ning needid pükstel on keelatud liutorude säästmiseks. Selliseid korralekutsumisi on veepargis olnud ka varem.

Kokkuvõttes on juhataja sõnul praegu veel vara lõplikku seisukohta võtta. Samuti pole keskus otsustanud, kas rahuldada kahe perekonna nõudmine ja maksta neile tagasi 91-eurone piletiraha.

Tartu Postimees küsis Mattolt ka kõnealuse instruktori telefoninumbrit, et temaga isiklikult rääkida, kuid sellest keskuse juhataja keeldus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles