Värske haridusminister asus Tartus tööle

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel kohtus vastne haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski Tartus Munga tänaval asuvas ministeeriumihoones oma uute kolleegidega ning pidas plaane, kuidas eelkäija ette võetut jätkata.

Ossinovski kinnitas Postimehele, et ei alusta veidi rohkem kui 11 kuud enne valimisi suurte muutuste ellukutsumisega, sest haridus on väga vastutusrikas valdkond ning igal ümberkorraldusel on oma üsna kaugeleulatuv mõju. «Oleme realistid. Vaatame mida annab teha.»

Olulisemana näeb ta hoopis käimasolevate tööde analüüsimist ja vajadusel täiustamist. Muu hulgas on ministril plaan tegeleda tulemuspõhiste stipendiumite süsteemiga, koolivõrgu küsimustega ning vajaduspõhiste õppetoetuste korra ülevaatamisega.

Arutada tuleb tema hinnangul ka koolikohustuse ea tõstmist kuni täisealiseks saamiseni. Samuti seda, et kui noor inimene ei saa tõesti koolis hakkama, oleks tal vähemalt võimalus omandada mingigi kutseoskus, millega tööturul konkurentsi pakkuda.

«10 protsenti õpilastest katkestab õpingud põhikooli lõpus või juba enne üheksandat klassi. See pole Euroopa mõistes konkurentsivõimeline haridus.»

Küsimusele, kas haridus- ja teadusministri koht uues valitsuses oli Ossinovski enda eelistus, vastas mees, et ettepaneku sellele kohale asuda tegi talle erakonna juht Sven Mikser. «Ega mulle ühtegi teist kohta ei pakutudki.» Samas rõhutas ta, et hariduse valdkond on teda huvitanud ka varasemas töös ning sedagi, et ta ei hakanud ministriks lihtsalt ministriks saamise pärast, vaid soovib ka töötada nagu ministrile kohane.

Ossinovski kinnitas veel, et ministri töökoht saab olema Tartus. Valitsuse ja riigikogu töö tõttu tuleb küll tihti esmaspäeval, kolmapäeval ja neljapäeval viibida Tallinnas, kuid ülejäänud ajal plaanib ta töötada Emajõelinnas.

Tartuga on Ossinovskil samuti side olemas. Tartus elas ta kolm aastat, õppides Tartu Ülikoolis filosoofiat. Enda sõnul on tal siin palju sõpru ning talle meeldib siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles