Bussijaama arutelu algas täis saalis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussijaama arutelu Dorpati keskuses.
Bussijaama arutelu Dorpati keskuses. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Täna õhtupoolikul algas Dorpati konverentsikeskuses Tartu bussijaama ja Tasku keskuse ümbruse detailplaneeringu avalik arutelu. Arutelu on osutunud linlaste hulgas nii menukaks, et saal oli juba enne algust rahvast tulvil ning Dorpati keskuse töötajad pidid saali toole juurde tooma. 

Arutelu avanud abilinnapea Jarno Laur ütles, et ta poleks arvanudki, et üks planeering linnas nii palju tähelepanu äratab, aga see on ka normaalne, sest bussjaam on linna visiitkaart ning asub Tartus väga olulises kohas.

Publiku hulgas oli näha mitmeid valimisliitude Isamaaline Tartu Kodanik ja Vabakunna esindajaid, samuti palju arhitekte ja planeerijaid.

Turu tn 2, Soola tn 8, Soola tn 4 ja Soola tn 4a kruntide ning lähiala detailplaneering on kuni 9. aprillini avalikul väljapanekul Tartu bussijaamas, samuti linnaplaneerimise ja maakorralduse osakonna fuajees Raekoja plats 3. Planeeringuga saab tutvuda ka Tartu linna kodulehel.

Planeeringuala suurus on ligi 3,2 hektarit ning alal asuvad Tasku keskus, bussijaam ja hotell Dorpat. Planeeringuga nähakse ette bussijaama krundi (Soola 4) liitmine Turu 2 krundiga. Täiendav ehitusõigus määratakse Turu 2 krundile, bussijaama ja Tasku keskuse vahelise ala täisehitamiseks koos bussijaama paigutamisega hoone sisemusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles