Kaitsekolledž kinkis Maarja koolile lüüra

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

Teisipäeva hommikul sai Maarja kool väärt pilli võrra rikkamaks, kui Balti kaitsekolledži esindajad andsid kätte spetsiaalselt kooli jaoks valmistatud Tao lüüra.

Kingituse idee tuli kolledži välismaalastest tudengite ja õppejõudude naisi ühendavalt organisatsioonilt Balt­girls.

Selle esinaine Irena Vaikšnoriene rääkis, et naised otsustasid hakata tegelema heategevusega ning esimene ettevõtmine oli emade ja laste varjupaigale rõivaste ja vajalike esemete hankimine.

Seekord otsustati korjata raha keskmise ja sügava vaimupuudega lapsi õpetavale Maarja koolile ning paluti neil endal otsustada, mida nad tahaksid selle eest hankida. Kooli Hollandist pärit muusikaõpetaja Cornelis Lake­man (pildil) pakkus välja just sellise Tao lüüra, 36 keele ja kolme oktaviga pilli. See leiab nüüd kasutust teraapias, on väga hea improviseerimiseks ning üldiselt abiks pedagoogilises töös.

Lüüra valmistas Austria pillimeister Robert Benedek, ainus Euroopas, kes neid teeb. Kuna see on valmistatud käsitsi ja meister töötab üksi, on ka hind vastav, ligi 600 eurot. Lüüra katte tegi Benedek küll tasuta, kui kuulis, et pill läheb heategevuseks.

Raha kogus Baltgirls novembris kolledži rahvuste õhtul ning Vaikšnoriene sõnul on kooli ülemalt saadud nõusolek järgmistel aastatel sama ürituse raames heategevusprojektidega jätkata. Iga kord valitakse uus toetuse saaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles