Emajõelinnas algasid suvise suurlavastuse proovid

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Laulupeomuuseumi pargis jalutaja võis esmaspäeval näha puie vilus tekstiraamatut uudistamas näitetruppi, kuhu kuuluvad Merilin Kirbits (pildil vasakult), Martin Mill, Uku Uusberg, Merle Palmiste, Marit Sirgmets, Janek Joost, Nero Urke, Andres Dvinjaninov, Raivo E. Tamm, Hannes Kaljujärv, Aarne Soro, Rein Pakk ja Leino Rei.


Lavastaja Dvinjaninov oli koos oma assistendi Sirgmetsaga esimest korda kokku kutsunud need, kes astuvad Tartu toomkiriku varemetes vaatajate ette Emajõe Suveteatri tänavuses suurlavastuses «Põrgupõhja uus Vanapagan». A. H. Tammsaare romaani on ohukomöödiaks kirjutanud lavastaja ise. Vanapaganat mängib Uusberg, Antsud on mitme näitleja kehastada. Esietendus on õige pea, juba 2. juulil.

Ühe teise uue lavastuse toob Emajõe Suveteater aga prožektorite valgusesse juba sel nädalal. Nimelt esietendub laulupeomuuseumi saalis 11. juunil sakslase Helmut Krausseri «Mask», mille lavastab Kristel Leesmend. Mängivad Marika Barabanštšikova ja Nero Urke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles