Purjuspäi raske liiklusõnnetuse põhjustanud noormees sai karistada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnetuse tagajärjel tuli kaks inimest haiglasse toimetada.
Õnnetuse tagajärjel tuli kaks inimest haiglasse toimetada. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tartu maakohus mõistis lõppeval nädalal kriminaalkorras süüdi noormehe, kes istus purjuspäi autorooli ja põhjustas mullu suvel kaaslasele ränki vigastusi toonud liiklusõnnetuse.

Kohus tunnistas 25-aastase Varmo kokkuleppemenetluses süüdi sõidukijuhina liiklusnõuete rikkumises ja sellega ettevaatamatusest teisele inimesele raske tervisekahjustuse tekitamises ning mõistis talle ühe aasta ja kuue kuu pikkuse tingimisi vangistuse kolmeaastase katseajaga. Lisakaristusena võeti Tensonilt ära mootorsõiduki juhtimise õigus üheks aastaks ja kuueks kuuks. Menetluskulude katteks peab ta tasuma kokku 713,5 eurot.

Eelmise aasta 21. juulil kell 11.05 juhtus liiklusõnnetus Tartumaal Meeksi vallas Liispõllu-Aravu maantee 10. kilomeetril. Süüdistuse kohaselt juhtis Varmo oma Volvot alkoholijoobes, kaotas paremkurvis sõiduki üle kontrolli ning sõitis teelt välja kraavi vastu puud ja rullus katusele. Sõiduautos kaasreisijana viibinud 26-aastane mees sai raskelt vigastada ja kiirabi viis ta haiglasse.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtinud Lõuna ringkonnaprokuratuuri Jüri Vissaku sõnul selgub kriminaalasja materjalidest, et turvavööd kasutas ainult sõidukijuht ja tema vigastada ei saanud. Autos kaasa reisinud turvavööga kinnitamata sõber paiskus aga autost välja ja sai eluohtlikke vigastusi.

«Turvavöö kasutamine on üks olulisemaid liiklusõnnetuse tagajärgede raskust mõjutavaid tegureid,» ütles Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse vanemkomissar Ove Saar. «Teelt väljasõit toob igal juhul kaasa raskemad tagajärjed, kui sellele lisandub kokkupõrge mõne objektiga. Õigesti kinnitatud turvavööga suurendab aga autojuht märgatavalt võimalusi, et ta masinast välja ei paisku, rulluva sõiduki alla ei jää või muul viisil raskeid vigastusi ei saa,» lisas ta.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viis läbi Lõuna prefektuuri kriminaalbüroo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles