Galerii: Tartus läks käima mess Motoexotika

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedest pühapäevani peetakse Tartu näituste messikeskuses 11. korda mootorrattanäitust Motoexotika, kus vaatamiseks väljas pea kõigi tuntumate mootorrattatootjate uudismudelid. Lisaks masinate silmitsemisele saab soetada ka motovarustust ja -riideid või kuulata lihtsalt hüva nõu.

Esmakordselt ürituse ajaloos loositakse kõigi loosikupongi ostjate vahel välja uhiuus Harley-Davidson Sportster. Selleks tuleb soetada 10-eurone loosipilet. Võiduvõimalus on kordades suurem kui mõnd populaarset numbriloteriid mängides, nentis Harley Davidsoni mootorrattaid Eestisse importiv Imre Laheäär.

Tulevane mootorrattaomanik selgub messi viimasel päeval, 23. märtsil kell 15, kui külastajate silme all võetakse loosikastist ühe õnneliku nimi.

Messil on kavas hulgaliselt esmaesitlusi. Mitmed masinad on Eestisse jõudnud vahetult enne messi. Näiteks Honda ekspositsioonialale tuleb tervelt 18 mootorratast, millest üheksa on nii uued, et neid pole veel edasimüüjatelgi, rääkis messi korraldaja Anders Urbel. Uued mudelid on väljas ka teistel markidel nagu Aprilia, Arctic Cat, BMW, CF Moto, Harley Davidson, Husqvarna, KTM, Suzuki kui Yamaha. Uudisena näeb ka Itaalia tuntud mootorrattatootja MV Agusta mudelid.

Üks suurimaid üllatajaid on ilmselt Eesti tuntuim mootorrataste ümberehitaja Fredy Jäätes, kes toob kohale umbes 15 maailmas ainulaadset Harley Davidson V-Rod’i. Lisaks eridisainile, millist pole veel mitte kusagil maailmas nähtud, on mitmetel Fredy tsiklitel peal kompressorid või turbod, mis tema enda sõnul kahekordistavad võimsusnäitajaid.

Lisaks uutele masinatele on kohal ka vanatehnika restaureerijad, samuti motoklubide ja autokoolide ekspositsioonid. Rohkem teavet messi kohta saab www.motoexotika.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles