Luunja kooli uueks direktoriks saab Ants Serk

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ants Serk
Ants Serk Foto: Erakogu

Mõneti üllatuslikult osutus Luunja keskkooli uue direktori konkursi võitjaks endine Tartu Kivilinna gümnaasiumi juht Ants Serk. Üllatuslikult seetõttu, et hiljuti mõistis kohus Sergi süüdi omastamises.

«See on kindlasti pretsedent, et koolijuhina kriminaalkorras karistatud inimene võetakse tööle sama astme ametikohale,» nõustus Luunja valla haridusnõunik Kadi Saarso.

Tema sõnul mõjutas Sergi minevik kindlasti tema valimist uueks koolijuhiks, kuid määravamaks said siiski kompetentsus ja varasem töökogemus. «Päris kindlasti oli Serk kõige tugevam kandidaat,» lausus Saar­so.

Lepingut veel pole

Otsuse langetas direktori valimiseks moodustatud komisjon nädal tagasi. Esialgu ei ole Sergiga veel töölepingut sõlmitud, kuid selleni soovib vald jõuda lähipäevil ning Luunja keskkooli direktorina alustab kandidaat tööd eeldatavasti lähinädalatel.

«Oma varasema tööga on Ants Serk näidanud, et ta suudab ellu viia muutusi ning neid on Luunja koolile tarvis,» lisas haridusnõunik. Saarso sõnul märkis Serk kohtumistel valla töötajate ja kooliperega, et kohustuslikke õppesuundi ei ole väikeses keskkoolis luua kõige otstarbekam ning õppetöös oleks tarvis tugevdada õppijakesksust.

Praeguseks jõustunud Tartu ringkonnakohtu otsuse järgi mõisteti Ants Serk mullu oktoobris süüdi omastamises ning teda karistati kuue kuu pikkuse tingimisi vangistusega. Küll aga ei keelanud kohus töötada Sergil samalaadsel ametikohal.

Serk sattus kohtu alla seoses Tartu linna haridusosakonna endise finantsjuhi Irina Aabi tegevuse uurimisega.

Nimelt koostas Aab vastavalt süüdistusele teiste seas ka Kivilinna gümnaasiumile fiktiivseid arveid kaupade ja teenuste eest, mis tegelikult kooli ei jõudnud. Koolijuht allkirjastas arved ning nende alusel maksis linnavalitsuse haridusosakond raha kahe äriühingu arvele, kust see omastati.

Serk ei saanud kohtu hinnangul küll reaalset tulu, kuid ta aitas fiktiivseid arveid aktsepteerides kaasa omastamisele.

Rahaasjad valla kaudu

Kadi Saarso sõnutsi käivad Luunja valla koolide rahaasjad kõik vallavalitsuse kaudu ja sellist olukorda ei saa isegi tekkida.

Luunja keskkooli senine juht Ardi Küünal otsustas jaanuaris ameti maha panna, sest tema ettekujutus kooli saatusest ei ühtinud vallavolikogu omaga.

Nimelt leidis Küünal, et õppeasutusest võiks saada põhikool, volikogu tahab aga säilitada keskkooli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles