Vanemuislased pärgasid aasta parimaid kolleege

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karol Kuntsel.
Karol Kuntsel. Foto: Margus Ansu

Eile pärjati Vanemuise kolleegipreemiate peol aasta vanemuislasteks näitleja Karol Kunt­sel ja juhiabi Merle Nikkinen.

Aasta vanemuislast valiti üheteistkümnendat aastat ja nagu tavaks, kahes kategoorias: üks laureaat lavajõudude seast, teine nende hulgast, kes oma igapäevatöös lavale ei astu. Kõik Vanemuise töötajad said oma arvamust avaldada salajasel hääletusel.

Lisaks kolleegide tunnustusele ja aasta vanemuislase tiitlit kinnitavale aukirjale said mõlemad laureaadid graveeringuga hinnalise käekella ja puhkusereisi Muhumaale Pädaste mõisa.

Välja anti ka 22 eriauhinda, mille laureaadid selgusid osakonnasiseste hääletuste tulemusena. Kuldmärgi sai lavastusjuht Lui Lääts. Kullast rinnamärgi omanikuks saab traditsiooniliselt vanemuislane, kelle staaž ületab 50 aastat.

«Mulle väga meeldib, et Vanemuises on nõnda pika staažiga inimesi. Energia, mida sellise kogemusega inimesed kogu kollektiivile annavad, on võimas. Minu enda Vanemuises töötatud kümme aastat tundub sellise staažiga võrreldes alles karjääri ilus algus,» märkis Vanemuise teatrijuht Toomas Peterson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles