Tartus avab uksed puuetega laste hoiukodu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kell 9 avab Tartu ülikooli kliinikumi lastefond Tartus aadressil Jaama 72 Käopesa asenduskodu juures Eesti esimese raske ja sügava puudega lastele mõeldud hoiukodu.

Esmalt jääb hoiukodu avatuks kevadisel vaheajal nädalaks ajaks, kuni 21. märtsini. Hiljem on plaanis teenust laiendada aastaringseks.

Esimesteks hoiukodu hoolealusteks on neli Tartumaa last vanuses 7 kuni 12 aastat, neist kolm kasutavad ööpäevase hoiu ja üks päevahoiu teenust. Nädala jooksul pakutakse neile fü-sio-, loov-, muusika- ja koerateraapiat ning arsti konsultatsioone.

Lastefondi tegevjuht Küllike Saar (pildil) avaldas lootust, et hoiukodust saab paik, kuhu vanemad saavad südamerahuga tuua oma erilise hooldusvajadusega lapsi, teades, et nende eest hoolitsetakse seal sama hästi kui kodus.

«Kuna teenus on Eestis ainulaadne, on mõistetav, et lapsevanematel võib esialgu olla kõhklusi ja kahtlusi. Loodame siiski, et ettevõtmine läheb kenasti käima ning meil õnnestub hoiukodud sisse seada ka teistes suuremates linnades,» rääkis ta.

Järgmine samalaadne hoiukodu on kavas avada selle aasta juunis Pärnus, järgmised aga kolmandas kvartalis Ida-Virumaal ning neljandas kvartalis Lõuna-Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles