Päevatoimetaja:
Richard Särk

Tartu suusatajad võitsid Eesti meistrivõistlustelt seitse medalit

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Risto Mets
Copy
Tartu suusaklubi võistkonna liikmed Jõulumäel Eesti meistrivõistlustelt võidetud medalitega.
Tartu suusaklubi võistkonna liikmed Jõulumäel Eesti meistrivõistlustelt võidetud medalitega. Foto: MTÜ Tartu Suusaklubi

Tartu suusaklubi teatel osutusid nädalavahetusel peetud Eesti meistrivõistlused Emajõelinna suusatajaile läbi aegade edukaimaks. Jõulumäelt toodi koju seitse eri värvi medalit.

Parimad mehed ja naised selgitati välja paarissprindis, tavadistantsidel (10 km klassikat naistel, 15 km klassikat meestel) ning klubidevahelises teatevõistluses.

Reedel läks Tartu suusaklubi peatreeneri Kerstin Marguse ja klubi hooldetiimi määrdevalik täpselt kümnesse. Kuldmedalini jõudsid M20 vanuseklassis Martti Rell ja Mart Kevin Põlluste, kes edestasid tulises konkurentsis Otepää Karupesa teami võistkonda (Siim Lehismets, Andreas Veerpalu) napi 4,6 sekundiga.

Naiste põhiklassi sõit andis samuti põhjust rõõmustamiseks. Piret Pärnik ja Kati Tammjärv tulid Karupesa teami esindanud Triin Ojaste ja Laura Alba järel teisele kohale.

Päeva kõige haaravam oli meeste põhisõit, kus fotofiniš tunnistas päeva kiireimateks tartlased Karel Tammjärve ja Peeter Kümmeli.

Laupäeval sõidetud klassikadistantsidel medalisadu jätkus. Meeste põhiklassis hõivasid poodiumi teise ja kolmanda astme Karel Tammjärv ning Peeter Kümmel. Tunnistada tuli üksnes vanameister Andrus Veerpalu paremust.

Pühapäeval peetud teatesõidud lisasid võidurõõmu veelgi. Tartu mehed krooniti kolme aastase vaheaja järel taas Eesti meistriks. Kuldses võistkonnas sõitsid avavahetuses Vahur Teppan, teises Karel Tammjärv ning ankrumehena Peeter Kümmel, kes vormistas tartlastele võidu duellis Aivar Rehemaaga.

Tartu naiskond koosseisus Kati Tammjärv, Piret Pärnin, Stine Lise Truu tõi koju hõbemedali.

Tagasi üles