Raamatukogu jääb randa terveks suveks

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnaraamatukogul on suvel üks raamatukogu rohkem. See asub Anne kanali rannas.
Tartu linnaraamatukogul on suvel üks raamatukogu rohkem. See asub Anne kanali rannas. Foto: Oliver Matkur

Kuuendat hooaega järjest avab Tartu keskraamatukogu Anne kanali rannaraamatukogu. Korraldajad loodavad, et suvi tuleb soe, sest rannaraamatukogu jääb avatuks senisest pikemalt - 28. augustini.


Homme, 8. juunil avatavas vabaõhu raamatukogus hakkavad tööle Tartu õpilasmaleva noored, kes töötavad viies vahetuses. Igas vahetuses on neli teenindajat, vahendas linnaraamatukogu avalikkussuhete juht Linda Jahilo.

Iga päev on rannas värsked ajalehed ja valik erinevaid ajakirju. Raamatuvalikus on peamiselt kergemat sorti meelelahutuslik kirjandus. Lugemiseks pakutakse kirjandust lastele ja täiskasvanutele nii eesti kui vene keeles ja lugejapiletit ei küsita.

Kõige uuemaid raamatuid rannast siiski ei leia. Need jäävad endiselt linnaraamatukogu peamajja või harukogudesse, mis on avatud tööpäeviti 9-20 ja laupäeviti 10-16. Alates 21. juunist kuni 22. augustini töötab linnaraamatukogu suvise töögraafiku alusel vaid tööpäeviti kell 10-18.

Statistika näitab, et rannaraamatukogus käib iga päev sadakond külastajat. Enim laenutatakse värskeid ajalehti.

Rannaraamatukogu töötab ainult ilusa ilmaga. Kui ilm on jahe või vihma sajab, leiavad malevlased tööd «päris» raamatukogust, mängides lasteosakonnas lastega lauamänge, lugedes väiksematele raamatukogu lugejatele muinasjutte, korrastades riiuleid, kontrollides tagastatud filme ja tehes muid lihtsamaid raamatukogutöid.

Anne kanali ääres on rannaraamatukogu avatud teisipäevast laupäevani kell 11-19 Turusilla poolses servas puude ja päikesevarju all.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles