Ratturitele koidab kergem elu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Haag
Rein Haag Foto: Erakogu

Tartu linna lubadus luua sada kilomeetrit kergliiklusteid kulgeb sellel aastal kavandatud kiirusega. Veel tänavu jätkub mitme rattatee rajamine ja lähivaldadega ühenduste planeerimine.

Tartu linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haagi sõnul on linnavalitsusel sellel aastal plaanis tegeleda mitme kergteeprojektiga.

«Kui kõik realiseerub, siis esimene plaan on tuua Vana-Ihaste tee lõpust kergliiklustee piki Hipodroomi tänavat ja lõpetada see Kasesalu tänavaga,» ütles ta.

Peale selle plaanitakse luua rattateed Ringtee ja Teguri tänava lõpus asuva jäätmejaama vahele ja teiselpool linna maaülikooli spordihoone ning Herne tänava vahele.

«Peamine eesmärk on ohutus ja kindlasti jätkame äärekivide allalaskmist teeristidel,» lisas ta.

Kavas on ka ühendada kesklinn Raadile kerkiva Eesti Rahva Muuseumiga.  

«Meie eesmärk on teha võimalikult konfliktivabad teed. Tahaks rattureid suunata Roosi tänavat pidi Muuseumi teeni ja siis sealtkaudu linnast välja. Järgmiseks aastaks peaks see valmis olema,» sõnas Haak.

Ta märkis, et sellel nädalal istutakse lähipiirkondade vallavanematega koos, et alustada järgmise seitsme aasta plaanide tegemist ühendamaks kergliiklusteid.

«Kohale tulevad kõik naaberpiirkondade vallavanemad, kellega otsime ühishuve. Näiteks on tulevikus plaan koos Tartu vallaga rajada Kroonuaia sillast Aruküla teeni kulgev rattatee. Tartu vald tahaks seda teed viia kuni jääajamuuseumini,» ütles Haak.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles