Kas politsei määrab trahvi määrdunud numbritega autode puhul?

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loetamatu autonumbri eest võib saada kuni 40 eurot trahvi.
Loetamatu autonumbri eest võib saada kuni 40 eurot trahvi. Foto: Martin Pau

Praegu näeb liikluses päris palju autosid, mille registreerimismärk on määr­du­nud ning halvasti loetav või suisa loetamatu. Kas liikluspolitsei selliste autode omanikke trahvib või manitseb?

Vastab Lõuna politseiprefektuuri avariiteenistuse vanem Kaido Iste: Tähelepanu pöörame sellele kindlasti. On välja kirjutatud ka üksikuid trahve, aga tavaliselt juhime probleemile tähelepanu ja palume autojuhil numbri puhastada.

Millistel puhkusel saab juht trahvi?

Kui juht jääb mitmendat korda sama asjaga vahele, siis trahvita ei pääse. Loetamatu numbriga sõitu jätkata politsei ei luba. Juhid peavadki tulema autost välja ja numbri ära puhastama.

Liiklusseaduses on öeldud, et nõutavalt kauguselt mit­teloetava riikliku registreerimismärgiga mootorsõiduki või maastikusõiduki juhtimise eest karistatakse rahatrahviga kuni kümme trahviühikut, st kuni 40 eurot. Mis on nõutav kaugus ja millises õigusaktis see kirjas on?

Majandus- ja kommunikatsiooniministri 2011. aasta 13. juuni määruse järgi peab registreerimismärk olema loetav hajutatud päevavalguse korral vähemalt 40 meetri kauguselt, pimedal ajal numbritulede valgel vähemalt 25 meetri kauguselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles