Pink räägib loo Kalju Roosvest

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike Anni Ambos (5, pingil paremal) tõi oma vanavanaisa Kalju Roosve reede pärastlõunal Ülenurme mõisaparki pandud uhiuue pingi juurde.
Väike Anni Ambos (5, pingil paremal) tõi oma vanavanaisa Kalju Roosve reede pärastlõunal Ülenurme mõisaparki pandud uhiuue pingi juurde. Foto: SCANPIX

Väike Anni Ambos (5) tõi oma vanavanaisa Kalju Roosve reede pärastlõunal Ülenurme mõisaparki pandud uhiuue pingi juurde ja istus natuke aega tema kõrval. Päev oli ju eriline: tema vanavanaisa sai 7. märtsil 85-aastaseks ning Ülenurme rahvas andis oma kodukohas pikkade aastate jooksul tehtu eest Kalju Roosvele üle kingi, ilusa pingi.

«See pink on sulle, Kalju, kõigi nende poolt, kelle poolt olid sina siis, kui töötasid,» edastas Ülenurme vallavanem Aivar Aleksejev pingi kinkijate sõnumi.

Kalju Roosve juhtis Ülenurmel kõigepealt Külvaja kolhoosi ning sellest hiljem saanud Eesti põllumajandusakadeemia Ülenurme õppe-katsemajandit. Majandijuhina hankis ta Moskvast raha ka selleks, et ehitada Ülenurmele uus suur koolimaja, mis on lapsi ja noori täis nüüdki. Aastatel 1989–2001 töötas Kalju Roosve Eesti põllumajandusmuuseumi direktorina ja kõige muu kõrval algatas ka vana mõisakompleksi korrastamise.  Tänu temale sai Ülenurme mõisapark nüüd lõpuks esimese pingi, mille tegi valla toel sepp Ivar Feldmann.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles