Meeleavaldusel: tehkem borśi, mitte sõda

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kell 15 leidis Tartus Vene Föderatsiooni konsulaadi ees Ülikooli tänaval aset rahumeelne protestisündmus, mis koondas pooleks tunniks enam kui sadat inimest. 

Selle üks korraldajaid, ukrainlanna ja Tartu Ülikoolis Balti regiooni uuringute erialal õppiv Mariana Semenyshyn jagas kohaletulnutele Ukraina lipu värvidega lindikesi ning avas miitingu. Ta andis sõna mitmele oma sõbrale, nende seas oli üks Valgevene ja kaks Ukraina noormeest, kes väljendasid oma mõtteid Ukraina ühtsuse kohta - see, millist keelt keegi räägib, ei lõhesta nende sõnul Ukrainat.

Lauldi Ukraina hümni ja skandeeriti peamiselt inglise keeles: Sõjale ei! Rahu Ukrainale! Krimm kuulub Ukrainele! Tehkem borśi ja mitte sõda!

Ühel hetkel kostus lähenev muusika, mis oli Tõnis Mägi esitatav «Koit» Selle saatel sõitis platsile roheline mikrobuss, mille akendele olid maalitud Eesti ja Ukraina lipud ning kiri PeaceToUkraine.com See on täna avatud veebileht, mille abil saab  igaüks oma nime all Ukrainale toetust avaldada paari klikiga.

Bussist astus välja noortest meestest koosnev sõpruskond: Kulvo Kolk, Ragnar Adur, Risko Vahtra ja Alar Pallon, kes ütlesid, et nad said endale kuuluva bussi Ukraina-teemaliseks dekoreerimisega just valmis ning olid väga rõõmsad, et jõudsid sellega ka tänasele protestisündmusele. «See kõik on meie enda algatus, ja tuleb südamest,» sõnas Alar Pallon.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles