Käpalised ehivad kevadet

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katleia
Katleia Foto: Margus Ansu

Pole kahtlustki: uhke suure õiega katleia (pildil) ei jää Tartu ülikooli botaanikaaia orhideenäitusel «Ehted kevades» kuidagi märkamata. «Aga meil on näitusel ka palju väikeste õitega orhideesid, mida inimesed ei oska juhatamata vaadatagi,» märkis botaanikaaia aednik Kristine Fenske.

Viiendal orhideenäitusel saab troopikataimede kahes kasvuhoones uudistada ligi 70 erinevat käpalist. Kümmekond orhideed on juurde tulemas, need lähevad kohe-kohe õitsema. Suurem osa ilusatest eksponaatidest on huvitava väljanägemisega taimed, mida kodus ei kasvatata.

Palmihoones on väljas aga 16 erinevat orhideed, mille on Lõuna-Eesti teisele orhideevõistlusele saatnud Tartu ja Tartumaa kodus kauneid käpalisi kasvatavad inimesed. «Konkursile saadetud orhideed on väga heas seisus põnevad taimed,» märkis botaanikaaia aednik Astrid Lepik. Kolm ilusaimat orhideed selgitatakse välja rahvahääletusega.

Tänavune orhideenäitus lõpeb küll 9. märtsil, kuid botaanikaaia oma käpalisi võib seal uudistada ka pärast seda kuupäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles