Tartu tudengid protestivad täna Venemaa tegevuse vastu Ukrainas

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartus mälestati Ukraina konfliktis hukkunuid 21. veebruaril. 6. märtsil on taas oodata meeleavaldust.
Tartus mälestati Ukraina konfliktis hukkunuid 21. veebruaril. 6. märtsil on taas oodata meeleavaldust. Foto: Kristjan Teedema

Täna kell 15 koguneb hulk noori inimesi Tartus Vene Föderatsiooni konsulaadi ette, et väljendada rahulolematust Ukraina sündmuste suhtes. Korraldajad rõhutavad, et tegemist on rahumeelse sündmusega.

Protestitakse igasuguste katsete vastu, mis võivad päästa valla sõja. Samuti selle vastu, et Kreml on rikkunud Ukraina territoriaalset terviklikkust. Pikett on pühendatud ka igasuguste provokatsioonide vastu, mis ähvardavad Ukraina stabiilsust riigina.

«Me julgustame teid tooma endaga kaasa plakateid, väljendamaks rahulolematust antud olukorraga,» märkis ürituse üks korraldaja Kati Lahtmets.

Protest leiab aset neljapäeval, 6. märtsil kell 15 - 16 Vene Föderatsiooni konsulaadi ees (Ülikooli 1, Tartu). Selle korraldavad Tartu Ülikooli tudengid ja inimõiguste grupi Human Too liikmed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles