Mobiil aitab uude filmi kandideerida

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmi «Supilinna salaselts» saab kandideerida mobiilirakenduse kaudu. Peale oma nime ja kontaktandmete tuleb lisada ka endast pilt, mille saab selfie’na oma telefoniga ära teha. Film peaks ekraanile jõudma järgmise aasta alguses.
Filmi «Supilinna salaselts» saab kandideerida mobiilirakenduse kaudu. Peale oma nime ja kontaktandmete tuleb lisada ka endast pilt, mille saab selfie’na oma telefoniga ära teha. Film peaks ekraanile jõudma järgmise aasta alguses. Foto: Kristjan Teedema

Tänasest saavad huvilised kandideerida uude Tartus filmitavasse lastefilmi «Supilinna salaselts».  Filmitootjate sõnul oodatakse katsetele mitmesuguses vanuses noori, sest puudu on veel üle 70 osatäitja.

Suvel alustab Nafta Films Tartus uue lastefilmi «Supilinna salaselts» võtteid. Järgmise aasta alguses linastuvasse filmi otsitakse alates sellest nädalast nii pea- kui ka kõrvalosades mängijaid.

Filmi produtsent Diana Mikita märkis, et uue lahendusena osatäitjate leidmiseks kasutatakse mobiilirakendust.

«Kui vaadata, kuidas lapsed tänapäeval tehnikat käsitsevad, siis sealt sai alguse mõte otsida filmiosatäitjaid mobiilirakendusega. Neile on see harjumuspärane tegevus ja meiegi otsustasime ajaga kaasas käia,» rääkis ta.

Rakenduse abil tehtava casting’u ehk näitlejate otsingu eeliseks on Mikita sõnul see, et kandidaat saab teha pildi endast oma telefoniga.

«See on ikka nii, et kui keegi palub sul endast pilti üles panna, siis võetakse mingi selline, kus nähakse väga hea välja. Meile on hästi oluline näha, milline see inimene praegu välja näeb,» sõnas ta.

«Näiteks me otsime blondi tüdrukut, saadetakse foto, kus oldi heledate juustega, kuid jäetakse mainimata, et vahepeal on juuksed hoopis punaseks värvitud. Seda juhtub uskumatult sageli,» lisas ta.

Filmi peaprodutsent Esko Rips rääkis, et nende töö tulemusena valmib laste seiklusfilm, kuhu otsitakse rohkem kui 70 osatäitjat.

«Meie ankruks kogu filmis on lapsed ja täiskasvanud on teise liini näitlejad. Suured näitlejaotsingud, mis me teeme, on mõeldud rohkem lastele ning täiskasvanutega tegeleme hiljem,» tutvustas peaprodutsent.

Esimesed proovivõtted algavad Tartus 17. märtsil ja lõpevad mitme linna külastamise järel märtsi lõpus. «Selle aja jooksul on vaja leida filmi neli peaosalist,» sõnas Diana Mikita.

«Võtteid plaanime ideaalis alustada juuli algusest. Me loodame, et Tartu elanikud saavad võtetest osa iga päev. Filmimise käigus on plaan Supilinnas korraldada ka suur pidu, millest kõik linnainimesed saavad osa võtta,» lisas ta.


«Supilinna salaselts»

• Rakendust «Supilinna salaselts», mille abil filmi kandideerida, saavad Androidi kasutajad Google Playst alla laadida. Peagi on rakendus kättesaadav ka iPhone’is.

• Katsed on Tartus 17.–19. märtsini.

• Filmivõtted algavad juulis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles