Ühiskondliku töö kohustusest viilimine tõi lisakaristuse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Tamme staadion.
Pildil Tamme staadion. Foto: Kristjan Teedema

Tartu maakohus tunnistas täna Aare Riisi (41) ja Vello Kääriku (55) kokkuleppemenetluses süüdi altkäemaksu andmises, karistuse kandmisest kõrvalehoidmises ja võltsitud dokumendi kasutamises. Aleksander Jessipov (30) tunnistati süüdi karistuse kandmisest kõrvalehoidmises ja võltsitud dokumendi kasutamises. Riis tunnistati lisaks süüdi ka alkoholijoobes olles mootorsõiduki juhtimises.

Tartu kohtu teatel mõisteti Riisile kahe aasta ja kahe kuu pikkune tingimisi vangistus kolmeaastase katseajaga. Karistusaja hulka arvatakse eelvangistuses juba viibitud kuus kuud ja 11 päeva.

Käärikule mõisteti ühe aasta ja kuue kuu pikkune tingimisi vangistus kahe aasta ja kuue kuu pikkuse katseajaga. Jessipovile mõisteti 1440 euro suurune rahaline karistus.

Menetluskulude katteks peab iga süüdistatav tasuma 780 eurot.

Sihtasutuse Tartu Sport ja Tartu vangla kriminaalhooldusosakonna vahel oli sõlmitud üldkasuliku töö korraldamise leping. Süüdistuse kohaselt hoidsid süüdistatavad SA Tartu Sport Tamme staadioni administraatori ja üldkasuliku töö juhendaja kaasabil kohtu poolt karistusena määratud ühiskondliku töö tegemisest kõrvale.

Selleks võltsiti ühiskondliku töö arvestuslehti, märkides töötunnid tehtuks ilma, et süüdimõistetud oleksid tegelikult tööd teinud. Selline tegevus leidis aset ajavahemikus 2011. aasta novembrist kuni 2012. aasta juulini.

Lisaks andsid kaks süüdistatavat üldkasuliku töö juhendajale altkäemaksuna erinevaid tööriistu ja -vahendeid vastutasuna selle eest, et viimane märkis üldkasuliku töö tundide arvestuslehtedel töötunnid tehtuks.

Sellest kriminaalasjast eraldati iseseisvaks menetluseks osa, mis oli kohtumenetluses eelmise aasta kevadel. Mullu 28. märtsil mõistis kohus süüdi ning määras karistuse viiele isikule.

Riisi süüdistatakse veel selles, et eelmise aasta 21. märtsil juhtis ta alkoholijoobes olles Tartus mootorsõidukit Volkswagen Passat. Kõik kolm süüdistatavat on eelnevalt kriminaalkorras karistatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles