Piirivalve keelab mineku Lämmijärvele, Peipsile saab veel jalgsi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääolud Lämmijärvel pühapäeval, 2. märtsil. Taamal paistab Salusaar.
Jääolud Lämmijärvel pühapäeval, 2. märtsil. Taamal paistab Salusaar. Foto: Risto Mets

Ohtlike jääolude tõttu keelab piirivalve alates neljapäevast Pihkva ja Lämmijärve jääle mineku. Peipsile tohib alates laupäevast minna üksnes jalgsi.

Järvejää on üha soojenevate ilmadega muutunud ohtlikult hapraks, kinnitavad piirivalvurid. Mitmes kohas Peipsi vesikonnas tekkisid nädalavahetusel suured praod ning jää on hakanud liikuma.

Alates 6. märtsist keelab piirivalve ohtlikuks muutunud jääolude tõttu väljumise Lämmi- ja Pihkva järve jääle Tartu ja Põlva maakonna piires. Alates 8. märtsist on keelatud minna Peipsi järve jääle maastikusõidukitega, kuid jalgsi on see esialgu lubatud, kinnitas Lõuna prefektuur.

«Olgugi, et piirang hakkab kehtima ülehomsest, panevad piirivalvurid inimestele südamele, et praeguse ilmaga võivad jääolud muutuda ka juba ühe päeva vältel. Eriti tähelepanelik tuleb olla liikudes jõgede ja ojade suudmete juures,» viitas Lõuna prefektuuri piirivalvekomissar Marek Klaus.

Kõigil, kes plaanivad järvele minna, soovitab piirivalve kindlasti põhjalikult tutvuda piirkonna jääoludega ja enese turvalisuse tagamiseks küsida lähimast kordonist lisainfot.

Järvejääle minek tuleb registreerida lähimas kordonis, sest vaid selliselt saavad piirivalvurid viia kalastajaid kurssi jääoludega. Ühtlasi tagab järvele mineku registreerimine selle, et õnnetusjuhtumi korral saavad piirivalvurid hädasolijale viivitamatult abi pakkuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles